ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Θα αποκατασταθεί μέχρι αύριο η βλάβη στην Αίγινα

11/08/2010 154 digitalcrete.gr

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κ. Στεργιώτης, σημείωσε ότι στο νησί λειτουργούν 12 γεννήτριες, ενώ ακόμη τρεις, έχουν μεταφερθεί και λειτουργούν πλήρως για την ύδρευση.

Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι τα υποβρύχια καλώδια είχαν συντηρηθεί το Μάιο του 2010, κατά συνέπεια προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μόλις σε διάστημα λίγων μηνών προκλήθηκαν οι συγκεκριμένες βλάβες.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο κ. Στεριώτης είχε επισημάνει ακόμη, αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Αίγινα, τα εξής:

• Το Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010, και ώρα 6:53 προκλήθηκε βλάβη από άγνωστη αιτία στο ένα από τα τρία υποβρύχια καλώδια που ξεκινούν από τον Υποσταθμό των Μεθάνων και ηλεκτροδοτούν την Αίγινα.

• Την Κυριακή, 8 Αυγούστου, και ώρα 17:05 εκδηλώθηκε βλάβη και στο δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, με αποτέλεσμα να καταστεί αναπόφευκτη η εκ περιτροπής διακοπή, περίπου ανά δίωρο, της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών. Σε περιόδους αιχμής της ζήτησης - όπως αυτή διαμορφώνεται αυτή την περίοδο - απαιτούνται περίπου 20MW, ενώ με το απομένον υποβρύχιο καλώδιο είναι δυνατή η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης συνολικής ισχύος 10MW.

• Το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την επισκευή των βλαβών, ενώ είναι σε συνεχή συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Αίγινας, Π. Μεθενίτης, τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τις διακοπές ρεύματος, ενώ πολλές είναι και οι ακυρώσεις στα τουριστικά καταλύματα.

Ο κ. Μεθενίτης αναγνώρισε την προσπάθεια που έκανε η ΔΕΗ για να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο, υπογράμμισε ότι σχεδόν κάθε χρόνο παρατηρείται (με μικρότερη ένταση) το ίδιο πρόβλημα.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.