ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Τουλάχιστον 5 νεκροί από σύγκρουση πλοίων στο Νείλο

05/12/2009 479 digitalcrete.gr

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές των Αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο, η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στη βόρεια πόλη Ροζέτα, πιο γνωστή ως Ρασίντ και το ένα από τα πλοία βυθίστηκε.

Λίγη ώρα μετά το δυστύχημα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Καφρ ελ Σέιχ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, 13 σώθηκαν σώοι, και αναζητούμε τους υπόλοιπους επιβάτες».

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 80 αγνοούμενους. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα ότι αγνοούνται έξι έως είκοσι άνθρωποι.

Τα δύο ποταμόπλοια είχαν προορισμό την πόλη Ρασίντ.

Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο του 2006, τουλάχιστον 1.034 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλοίο, που έπλεε ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία έπιασε φωτιά στην Ερυθρά Θάλασσα και βυθίστηκε, στη χειρότερη ναυτική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

Τον Οκτώβριο του 2009, ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών, Μοχάμεντ Μανσούρ, παραιτήθηκε εξ αιτίας ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 18 νεκρούς.

Τα πορθμεία στην Αίγυπτο κινούνται συχνά μεταφέροντας υπεράριθμους επιβάτες και οι αρχές δεν καταγράφουν πάντοτε των αριθμό και τα ονόματά τους, γεγονός που καθιστά δύσκολη μια ακριβή καταμέτρηση των αγνοουμένων.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.