Τρία τα σοβαρά κρούσματα στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 29/07/2009 01:07
Συντάκτης: digitalcrete.gr
467 προβολές

Μετά τα δύο σοβαρά κρούσματα στην Κρήτη, όπου δύο άνδρες, 33 και 42 ετών, νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Ηρακλείου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσημα και τρίτο κρούσμα της γρίπης Α.

Πρόκειται για μία 16χρονη Βρετανίδα, η οποία μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά, όπου παραθέριζε, στην Αθήνα, με αναπνευστική δυσχέρεια. Η κατάσταση της 16χρονης, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, χαρακτηρίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς βαριά, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη.

Το δεύτερο κρούσμα ήταν ένας 42χρονος από την Κρήτη, ο οποίος, την Παρασκευή (24/07) πήγε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου με υψηλό πυρετό και ύποπτα συμπτώματα. Το βράδυ της Δευτέρας (27/07) πήγε και πάλι στο νοσοκομείο με ακόμα υψηλότερο πυρετό και δύσπνοια.

Επρόκειτο για το δεύτερο σοβαρό κρούσμα στην Κρήτη το τελευταίο δεκαήμερο. Το πρώτο ένας 33χρονος, παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με νεφρική και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, παρότι το φαρυγγικό επίχρισμα ελήφθη από τον 42χρονο το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ινστιτούτο Παστέρ έφτασε το πρωί της Δευτέρας και μάλιστα χωρίς τη ένδειξη «επείγον», μαζί με άλλα δείγματα, γεγονός για το οποίο ο υπουργός Υγείας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ακόμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σύντομα θα πιστοποιηθούν κι άλλα κέντρα στην Ελλάδα, όπου θα ελέγχονται τα δείγματα για τον ιό, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο πιστοποιημένα, το Παστέρ και της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα παραλάβουν τα εμβόλια, η ποσότητα των οποίων θα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των κατοίκων της.