Υπόθεση Παναγόπουλου: 20 άτομα παραπέμπονται σε δίκη

Δημοσίευση: 24/06/2010 06:06
Συντάκτης: digitalcrete.gr
364 προβολές

Είκοσι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Χρίστου Παπαγεωργίου στο Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγεωργίου καταλογίζει στον Παναγιώτη Βλαστό το ρόλο του ηγέτη στην εγκληματική οργάνωση αφού κατά τον ίδιο, ο Βλαστός έδινε εντολές μέσα από τη φυλακή για την πραγματοποίηση πολλών εγκλημάτων (απόπειρες ανθρωποκτονίας, ανθρωποκτονίες, εκρήξεις, κατοχές εκρηκτικών).

Για την υπόθεση Παναγόπουλου, ο Βλαστός και ο Γιάννης Σκαφτούρος φέρονται να είναι ηθικοί αυτουργοί ενώ συμμετείχαν επτά συνολικά άτομα.

Για τους δεκατρείς από τους 20 κατηγορούμενους παρατάθηκε με βούλευμα η προσωρινή κράτηση ενώ οι υπόλοιποι 7 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.