Απαντήσεις για την έξαρση του παραεμπορίου

Δημοσίευση: 03/04/2012 03:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
410 προβολές

Απάντηση σχετικά με την έξαρση του παραεμπορίου εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Απαντώντας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την έξαρση του παραεμπορίου στην αγορά του Ηρακλείου, το Υπουργείο Οικονομικών απαντά ότι στα πλαίσια της προσπάθειας της πάταξης του παραεμπορίου διενεργούνται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, σε όλο το φάσμα της αγοράς,  με κύριο άξονα τις μεγάλες πόλεις και τα λιμάνια της Χώρας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την απάντηση, «στα πλαίσια της προσπάθειας του ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, διενεργούνται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, με προτεραιότητα στον έλεγχο των επιχειρήσεων που παραλαμβάνουν και διακινούν χονδρικώς ή λιανικώς εμπορεύματα χαμηλού κόστους προέλευσης τρίτων χωρών. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλο το φάσμα της αγοράς, χονδρέμποροι-εισαγωγείς, λιανοπωλητές, πλανόδιοι μικροπωλητές με κύριο άξονα τις μεγάλες πόλεις και τα λιμάνια της Χώρας. Επίσης εντατικοποιήθηκαν οι εμφανής έλεγχοι διακίνησης, ιδιαίτερα σε σημεία αιχμής, δίνοντας έμφαση στα είδη που κυρίως διατίθενται παράνομα στο υπαίθριο εμπόριο ώστε με την εμφανή και επαναλαμβανόμενη παρουσία των ελεγκτικών οργάνων, να επιτυγχάνεται η πρόληψη και συμμόρφωση των εμπόρων με τις ισχύουσες φορολογικές και διοικητικές υποχρεώσεις τους και κυρίως ο δραστικός περιορισμός της επέκτασης του παραεμπορίου».

Πηγή: creteplus.gr