Νέα δεδομένα στο φονικό των Μαλίων - Εμφανίστηκε κι άλλος δράστης

Δημοσίευση: 25/07/2013 11:07
Συντάκτης: archived
432 προβολές

Συνολικά 19 άτομα -όλα Βρετανικής καταγωγής- πέρασαν σήμερα το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και συμμετοχή σε συμπλοκή σε ένα 19χρονο, ενώ ακόμη 18 νεαροί Άγγλοι διώκονται για συμμετοχή σε συμπλοκή.

Όλοι τους είναι 18 ή 19 χρονών, εκτός από έναν που είναι ανήλικος και στον οποίον απαγγέλθηκε εκτός της κατηγορίας για συμμετοχή σε συμπλοκή και αυτή για απλή σωματική βλάβη.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους!


Όσο περνούν σιγά-σιγά οι ώρες και απομακρυνόμαστε χρονικά από το στυγερό έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα Μάλια, τόσο τα πράγματα δείχνουν να ξεδιαλύνουν.

Στη συμπλοκή που έλαβε χώρα περίπου στις 3.30 το πρωί της Τρίτης, συμμετείχαν συνολικά 20 νεαρά άτομα Βρετανικής καταγωγής, τα οποία στην πλειονότητά τους κατοικούν μόνιμα στο Λονδίνο.

Τα 11 από αυτά ανήκαν στην πλευρά του νεκρού, ενώ οι υπόλοιποι 8 στην "αντίπαλη" ομάδα. Ωστόσο, όπως προέκυψε σήμερα από τις καταθέσεις, καμία από τις δύο ομάδες δεν αποτελούσαν ουσιαστικά "ομοιογενείς" παρέες.

Με λίγα λόγια, οι εμπλεκόμενοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν γνωρίζονταν από την πατρίδα τους, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν συναντηθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών τους στην Κρήτη.

Προσωρινή παρανόηση

Σήμερα, δημιουργήθηκε παρανόηση εξαιτίας του γεγονότος ότι η Αστυνομία βρήκε τρία μαχαίρια, εκ των οποίων τα δύο φέρουν ίχνη αίματος.

Το ένα από αυτά ανήκει στον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία, ενώ ένα εκ των άλλων δύο ανήκει σε ένα άλλο άτομο το οποίο ομολόγησε ότι είναι δικό του το μαχαίρι, ωστόσο επ' ουδενί δεν παραδέχτηκε ότι χτύπησε με αυτό το θύμα.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους κατηγορούμενους ή τους αυτόπτες μάρτυρες δεν έχει καταθέσει ότι είδε κάποιον να μαχαιρώνει θανάσιμα τον αδικοχαμένο Βρετανό, ωστόσο οι Αρχές οδηγήθηκαν σε ένα άτομο εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων.

Το πρόσωπο-"κλειδί"

Βασικό ρόλο στον προσανατολισμό της Εισαγγελέως προς τον 19χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία φαίνεται να έπαιξε η κατάθεση μιας νεαρής Βρετανίδας η οποία όπως δήλωσε η ίδια, γνώριζε το θύμα από την Αγγλία και μάλιστα ήταν παρούσα την ώρα του επεισοδίου.

Φέρεται μάλιστα να ανέφερε ότι δεν είδε τον 19χρονο να μαχαιρώνει τον φίλο της, ωστόσο τον είδε να βρίσκεται από πάνω του και να φεύγει έπειτα από λίγο.

Με το που διαλύθηκε το πλήθος, η νεαρή κοπέλα πήγε κοντά στον φίλο της και είδε ότι ήταν μαχαιρωμένος. Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια, ωστόσο έπειτα από μερικά λεπτά ο 19χρονος είχε πια ξεψυχήσει.

Πήγε να ξεφύγει από την Αστυνομία


Αναζητώντας τον δράστη, η Αστυνομία έψαξε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και βρήκε κάτω από το κρεβάτι του ένα μαχαίρι και ρούχα γεμάτα αίμα.

Χθες, άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν τον εν λόγω νεαρό να περιφέρεται σε αγροτική περιοχή των Μαλίων και προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Κατά την επιχείρηση σύλληψής του, ο 19χρονος προσπάθησε να διαφύγει, κάτι που τελικά δεν κατάφερε.

Σήμερα το πρωί, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τα αίματα που βρέθηκαν στα ρούχα του προέρχονται από το γεγονός ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον βαριά τραυματισμένο που ψυχορραγούσε, κάτι που δεν έπεισε την Εισαγγελέα...

Και οι 19 Βρετανοί είναι κρατούμενοι και αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής.