Οι πιθανές διαδρομές του αγώνα αυτοκινήτων στο Ηράλειο

Δημοσίευση: 29/07/2013 11:07
Συντάκτης: archived
438 προβολές

Η αποκάλυψη ότι σχεδιάζεται αγώνας αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης τα τελευταία 24ωρα, με πολλούς Ηρακλειώτες να ελπίζουν αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Εμείς σας παρουσιάζουμε και τις πιθανές διαδρομές!

Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια εκπομπής του Κρήτη Σπορ Fm 87,6 την οποία παραχώρησε ο κ. Αντώνης Χατζημιχάλης.
 Ο κ. Χατζημιχάλης είναι από τα σημαντικότερα στελέχη των ελληνικών αγώνων και την τελευταία πενταετία μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου. Για πολλά χρόνια είχε αναλάβει τη σχεδίαση των διαδρομών του Ράλι Ακρόπολις ενώ μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Αθλητισμού της Βουλγαρίας έκανε και εκεί την ίδια δουλειά, όταν ο αγώνας της γειτονικής χώρας ήταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (WRC).

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για διοργάνωση αγώνα στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου;

Πριν από λίγες μέρες ήταν στο Ηράκλειο ο  Μανώλης Χαλιβελάκης, o πρόεδρος της ΟΜΑΕ και του δείχναμε τη διαδρομή του φετινού Ράλι Κρήτης. Όταν του είπα ότι θέλουμε να κάνουμε μία σούπερ ειδική, μας έβαλε την ιδέα για μια διοργάνωση στους δρόμους της πόλης.

Μιλήσατε για κάποια συγκεκριμένη διαδρομή, έχετε κάτι στο μυαλό σας;

Η πρώτη σκέψη ήταν για μία διαδρομή που θα ξεκινάει από πλατεία Ελευθερίας – Παραλιακή – Εθν. Αντιστάσεως – Λ. Ικάρου και τερματισμός.  Μια δεύτερη σκέψη όμως μας οδήγησε στην περιοχή του Παγκρήτιου η οποία συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία διαδρομή μήκους 4-5 χιλιομέτρων, η οποία θα κυκλώνει και θα τη διαμορφώσουμε κατάλληλα.

Τι επιπέδου αγώνα πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο;

Αρχικά θα θέλαμε να κάνουμε δοκιμαστικά μία σούπερ ειδική για το Ράλι Κρήτης αλλά στόχος μας είναι να γίνει ένας διεθνής αγώνας που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα προβάλλει το νησί. Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα δικό μας άνθρωπο, τον Αντώνη Αργυρόπουλο, στη διοργάνωση του WTCC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού) ο οποίος έχει περάσει και από το Eurosport. Αν φέρουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση πιστεύω ότι θα έχουμε την ανάλογη στήριξη.

Αυτή τη στιγμή σε ποια φάση βρίσκεται το εγχείρημα;

Ξεκινάμε τη μελέτη που θα μας επιστρέψει να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία στην Περιφέρεια και στο Δήμο των οποίων η βοήθεια είναι απαραίτητη για να προχωρήσουμε.

Τον Οκτώβριο έχουμε το Ράλι Κρήτης , θα γίνει στο πλαίσιο αυτού του αγώνα  σούπερ ειδική στους δρόμους που προαναφέρατε;

Όχι, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και δεν θα θέλαμε να γίνει κάτι πρόχειρο. Προτεραιότητα μας είναι να προχωρήσει η μελέτη, να την παρουσιάσουμε στους άρχοντες του τόπου και στη συνέχεια να πάμε στο επόμενο βήμα.

Τι πιθανότητες δίνεται να γίνει τελικά ένας διεθνής αγώνας στους δρόμους του Ηρακλείου;

Αν δεν το πίστευα δεν θα το ξεκινούσα κιόλας. Στο Ηράκλειο έχουμε τα πάντα: αεροδρόμιο  λιμάνι, τουριστικές υποδομές, στο Παγκρήτιο έχουμε φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες… δεν μας λείπει κάτι και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.