Περιμένουν τις αποζημιώσεις της καταστροφικής φωτιάς στη Μεσαρά

Δημοσίευση: 03/08/2013 12:08
Συντάκτης: archived
640 προβολές

Οι αγρότες μετρούν τις πληγές, την ώρα που κορυφώνονται οι προσπάθειες για να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή της Μεσαράς, με την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχου, που καταφθάνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Κρήτη για να δει από κοντά τις στάχτες και τα αποκαΐδια να θεωρείται κομβικής σημανσίας.

Ο κ. Βασίλης Έξαρχος θα επισκεφτεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσαράς αλλά και της Βιάνου, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του  την 1η Αυγούστου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7μ.μ. προγραμματίζεται να ακολουθήσει συνάντηση  στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Χθες εξάλλου εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές. Η δήμαρχος Φαιστού κ.  Μαρία Πετρακογιώργη επισήμανε την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων, παρά την οικονομικές δυσπραγία που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δεδομένου ότι η περιοχή που καταστράφηκε είναι ιδιαίτερα παραγωγική.

Από την πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισε προς τους κατοίκους ότι η καταβολή της κτηνοτροφικής αποζημίωσης θα γίνει άμεσα γιατί δεν χρειάζεται Ευρωπαϊκή έγκριση, ενώ σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή η καταβολή της αποζημίωσης εγκρίνεται από την Ε.Ε. και χρειάζεται περισσότερο χρόνο.