ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Τελείωσαν τα τρόφιμα στις φυλακές!

29/05/2012 352 archived

Τελευταίο θύμα της κρίσης το σωφρονιστικό σύστημα με τη χρηματοδότηση σε πολλές φυλακές της χώρας να έχει μειωθεί στο ελάχιστο, αν δεν έχει παγώσει.

Έτσι εκατοντάδες κρατούμενοι υποσιτίζονται και επιβιώνουν χάρη στην φιλανθρωπία τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τις φυλακές Κορίνθου, όπου οι κρατούμενοι μετά την διακοπή της τροφοδοσίας από το γειτονικό στρατόπεδο της πόλης βρέθηκαν κυριολεκτικά χωρίς τρόφιμα.

Μία πρώτη λύση έδωσε η τοπική κοινωνία, με κατοίκους να συγκεντρώνουν τρόφιμα όπως ρύζι, μακαρόνια, κατεψυγμένο κρέας και αυγά.

Προβλήματα στην σίτιση των κρατουμένων - σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα- έχουν αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα τα σωφρονιστικά καταστήματα σε Πάτρα και Αλικαρνασσό.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.