Άνοιξε κινηματογραφικό στούντιο η Amazon

Δημοσίευση: 18/11/2010 09:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
457 προβολές

Το δικό του κινηματογραφικό στούντιο άνοιξε ο “βασιλιάς” των διαδικτυακών πωλήσεων, amazon.com, καλώντας παράλληλα σκηνοθέτες και σεναριογράφους να υποβάλουν ιδέες και σχέδια για την υλοποίηση ταινιών.

Το Amazon δηλώνει ότι θα προσφέρει 2,7 εκατομμύρια δολάρια για τις καλύτερες προτάσεις που θα λάβει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 και θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι τα καλύτερα σχέδια θα γίνουν ταινίες μεγάλου μήκους, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τον γίγαντα διανομής ταινιών Warner Bros.

Οι ταινίες που θα επιλεγούν θα πρέπει να διαρκούν περισσότερο από 70 λεπτά και να προτείνουν "ευφάνταστες ιστορίες, καλά παιγμένες, με ποιοτικό ήχο", σύμφωνα με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθές

"Ελπίζουμε ότι τα Amazon Studios θα βοηθήσουν τους κινηματογραφιστές να πειραματιστούν και να κάνουν συνεργασίες, και ανυπομονούμε να κάνουμε επιτυχημένες ταινίες", αναφέρει στην ανακοίνωση αυτή ο Ρόι Πράις, διευθυντής ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων στους κόλπους του Amazon.

Ο σκηνοθέτης ή o σεναριογράφος του οποίου ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες, θα λάβει 200.000 δολάρια για τα δικαιώματα. Σε περίπτωση που η ταινία κάνει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο box-office των ΗΠΑ, θα λάβει ένα μπόνους των 400.000 δολαρίων.