Διεκδικεί υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ ο Κυνόδοντας

Δημοσίευση: 07/01/2011 03:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
694 προβολές

Ξεκίνησε η προβολή της ταινίας «Κυνόδοντας» (Dogtooth) στο Λος Άντζελες με τα πρώτα σχόλια να είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου το οποίο θα προσπαθήσει διεκδικεί το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Κινηματογραφικής Παραγωγής της χρονιάς.

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου θα γίνονται οι προβολές στο θέατρο «Cinefamily» του Χόλυγουντ όπου τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ψηφίσουν πέντε υποψήφιες ταινίες μη αμερικανικής παραγωγής.

Ως συγκλονιστικό και φιλόδοξο χαρακτήρισε τον Κυνόδοντα ο κριτικός Peter Martin ενώ η σελίδα LAist.com αναφέρει πως «πρόκειται για μια παραγωγή που κάνει το θεατή της να νοιώθει πως πηγαίνοντας σινεμά είναι μεγάλο γεγονός». Από την πλευρά της, η εφημερίδα LA Weekly κάνει λόγο για «ιδιάζουσα κλιματική αλλαγή στους κινηματογραφόφιλους της μεγαλούπολης».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυνόδοντας έχει βραβευτεί με το Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αλλά και με το βραβείο «Un Certain Regard» στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Κυνόδοντας είχε παρουσιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο του 2010 στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, σύμφωνα με την εφημερίδα, «άνοιξε» την πόρτα των Όσκαρ στον «Κυνόδοντα» και εργάζεται για την προώθηση της υποψηφιότητας της ταινίας για το βραβείο.

Επίσης, το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες απονέμει ετησίως και τα Βραβεία Ορφέας, με τα οποία τιμώνται οι πιο σημαντικές δραματικές κινηματογραφικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και οι καλύτερες μικρού μήκους φιλμ.