Διχάζει τις ΗΠΑ ο Batman

Δημοσίευση: 09/01/2011 03:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
472 προβολές

Όλοι γνωρίζαμε ότι ορκισμένος εχθρός του Batman ήταν ο Jocker... Τώρα όμως, τουλάχιστον ο “Γάλλος” Batman έχει πολλούς εχθρούς κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους.

Ο “Γάλλος” Batman έκανε την εμφάνισή του μέσα από την ετήσια έκδοση comics, “Batman Annual”, πριν από ένα μήνα.

Σύμφωνα με το νέο τεύχος λοιπόν, πρόκειται έναν 22χρονο αλγερινής καταγωγής, ο οποίος ζει στην Clichy Sous Bois, προάστιο του Παρισιού.

Το "πραγματικό" του όνομα είναι Bilal Aselach και επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Batman ως ο Γάλλος εκπρόσωπος του στη μάχη εναντίον του Κακού.

Η αμερικανική δεξιά ωστόσο, ενοχλημένη από την επιλογή του ήρωα, επιτέθηκε στους δημιουργούς τους comic, επειδή ο νέος τους ήρωας “δεν είναι Γάλλος, αλλά μουσουλμάνος”.

“Προφανώς ο Batman δεν μπορούσε να βρει ένα πραγματικό Γάλλο να κάνει τον σωτήρα. Σε μια εποχή που οι νεαροί μουσουλμάνοι τρομοκρατούν τη Γαλλία, σε μια εποχή που η διεθνής ισλαμική τρομοκρατία επιτίθεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αναγνώστες του Μπάτμαν θα μπερδευτούν για το τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στον κόσμο”, έγραψε στο ιστολόγιο του ο Warner Todd Houston, ένας από τους διαμαρτυρομένους Ρεπουμπλικάνους.