Ο... επικός μονόλογος-εισαγωγή των Tina Fey και Amy Poehler στις Χρυσές Σφαίρες

Δημοσίευση: 15/01/2013 11:01
Συντάκτης: archived
572 προβολές

Με μια βροχή από 'ενοχλητικά' και στοχευμένα αστεία, οι δύο ηθοποιοί έκαναν την αίθουσα του Beverly Hilton Hotel να σείεται από τα γέλια κάθε λίγα δευτερόλεπτα, στην εισαγωγή της τελετής απονομής. Το ζευγάρι των παρουσιαστών συνέχισε να 'χτυπά αλύπητα' και στη συνέχεια της βραδιάς.


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τις δύο κυρίες που, μεταξύ άλλων, έχουν συνεργαστεί για χρόνια στο γνωστό και μη εξαιρετέο, Saturday Night Live. Η παρουσία τους στο ρόλο του οικοδεσπότη της 70ής Απονομής των Χρυσών Σφαιρών αναμενόταν με πολύ ενδιαφέρον, αλλά οι δυο τους μάλλον ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Στον επτάλεπτο εναρκτήριο μονόλογό τους, οι δυο τους κατάφεραν να παρουσιάσουν τους βασικούς υψηλούς προσκεκλημένους (και υποψηφίους) της βραδιάς με 'προσωπικές επιθέσεις' χιούμορ. Και αγάπης. Κατά βάθος.

Το εναρκτήριο αστείο είχε να κάνει με την ατμόσφαιρα στην αίθουσα. Η Fey απευθυνόμενη στο τηλεοπτικό κοινό μίλησε για τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων με την Poehler να συμπληρώνει πως μπορούσε να μυρίσει τα χάπια από εκεί που βρισκόταν.

Η συνέχεια είχε αιχμηρό, gossip αστειάκι στην Kathryn Bigelow από την Poehler. Παρουσιάζοντάς την Bigelow και αναφερόμενη στο 'Zero Dark Thirty', η Poehler δήλωσε ότι όταν πρόκειται για βασανιστήρια, εμπιστεύεται την γυναίκα που ήταν παντρεμένη για 3 χρόνια με τον James Cameron. Το τραπέζι της Bigelow διαλύθηκε από τα γέλια.

Λίγο αργότερα, η Tina Fey προσπάθησε να μιμηθεί την Sarah Palin, την οποία υποδύθηκε η Julianne Moore στο 'Game Change', προσπαθώντας να πετύχει το χαρακτηριστικό της 'You betcha'. Ομολόγησε πως δεν τα κατάφερε και θεώρησε καλύτερο να μην συνεχίσει.

Οι δυο τους αστειεύτηκαν και με την Anne Hathaway σχετικά με το πόσο μόνη κατάφερε να δείχνει στις σκηνές των 'Αθλίων', αλλά και με τον Ben Affleck που σταμάτησε να γυρίζει ταινίες στη Βοστώνη και διάλεξε το Ιράν για το 'Argo', 'έναν τόπο λιγότερο εχθρικό προς τους ξένους'.

Από το στόμα των Fey και Poehler δεν κατάφερε να γλιτώσει ούτε η Taylor Swift ούτε το μεθυσμένο τηλεφώνημα της προς την Gwyneth Paltrow.


Να σημειωθεί ότι η Fey και η Poehler ήταν υποψήφιες για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε κωμική σειρά για τις σειρές '30 Rock' και 'Parks and Recreation', αντίστοιχα. Ναι, έκαναν κι ένα αστειάκι σχετικά στην εισαγωγή.

Τέλος, αν και οι ατάκες ήταν γραμμένες από πριν, η Amy Poehler βρήκε το χρόνο και την τόλμη να αυτοσχεδιάσει στο κλείσιμο της Απονομής, λέγοντας πως 'και τώρα πάμε σπίτι με την Jodie Foster'. Α, πιο πριν είχαν χαρακτηρίσει και τον τέως πλανητάρχη, Bill Clinton, που ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για το Lincoln, μετά την βράβευση του Day-Lewis, ως απλά τον σύζυγο της Hillary.


Έπος.