Παπαδιαμάντης 3D το 2011

Δημοσίευση: 24/01/2011 02:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
510 προβολές

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε σε τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων το διήγημά του "Η σταχομαζώχτρα".

Ο κινηματογραφιστής Παναγιώτης Ράππας, που επέλεξε να κάνει ταινία 3D animation το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επιζητά να προσδώσει έμφαση στο εικαστικό μέρος και να αποδώσει τις συνθήκες ζωής της συγκεκριμένης εποχής στα ελληνικά νησιά.

Οι χαρακτήρες, όπως επισήμανε στην εφημερίδα «Τα Νέα», θα αποτυπωθούν πρώτα στο χαρτί, θα γίνουν γλυπτά και εν συνεχεία θα επιτευχθεί η ψηφιακή στερεοσκοπική αποτύπωσή τους, λόγος για τον οποίο μελετά συστηματικά με τους συνεργάτες του έργα ελλήνων εικαστικών με αναφορές στη δεκαετία του '30.

«Οι περιπέτειες, η αγωνία και ο αγώνας επιβίωσης που δίνει η θεια-Αχτίτσα, η σταχοµαζώχτρα του Παπαδιαµάντη, για να µεγαλώσει τα δύο ορφανά εγγόνια της είναι µεν µια πικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία µε αίσιο τέλος, γραµµένη κάπου µεταξύ 19ου και 20ού αιώνα, αλλά µε µια δεύτερη µατιά µπορεί κανείς να αναγνωρίσει κοινά στοιχεία µε την τρέχουσα δεινή θέση της Ελλάδας» ανέφερε ο Παναγιώτης Ράππας.

Οι τρισδιάστατες εικόνες της «Σταχοµαζώχτρας», που ο Παναγιώτης Ράππας ετοιµάζει να μεταδοθούν για τα επόµενα Χριστούγεννα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, θα επενδυθούν µουσικά από το Δηµήτρη Παπαδηµητρίου.