Στη Ρουμανία για γυρίσματα και φιλανθρωπικούς σκοπούς ο Nicolas Cage

Δημοσίευση: 01/11/2010 02:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
633 προβολές

Ο Nicolas Cage, ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος σε φιλανθρωπικό χορό, που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι για τα άπορα παιδιά στη Ρουμανία, κυρίως της κοινότητας των Ρομά.

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε, πως η μόνη διέξοδος από τη φτώχεια είναι η εκπαίδευση, ενώ αποκάλυψε ότι άρχισε να ασχολείται με το ανθρωπιστικό έργο, μετά το ρόλο του στην ταινία ''Lord of War'', όπου υποδύθηκε ένα λαθρέμπορο όπλων.

Ο Nicolas Cage, βρίσκεται στη Ρουμανία, για τα γυρίσματα της ταινίας Ghost Rider: Spirit of Vengeance, ενώ στη φιλανθρωπική εκδήλωση ''Halloween Charity Ball'' παρέστη μαζί με τη σύζυγό του, Άλις Κιμ και το γιο του.

''Η εκπαίδευση είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την έξοδο από την ανέχεια, τόσο για τα άτομα, όσο και για ολόκληρες οικογένειες και έθνη'', τόνισε ο Nicolas Cage, ενώπιον των εκατοντάδων καλεσμένων στην εκδήλωση, στην οποία συγκεντρώθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τεοντόρ Μπακόνσκι, τόνισε ότι με την παρουσία του δημοφιλούς ηθοποιού στην εκδήλωση, θέλησε να στρέψει την προσοχή όλων στο γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος για την εξάλειψη των διαχωρισμών των πολιτών.

''Υπάρχει μία διένεξη στην Ευρώπη για τους Ρομά και κατά τη γνώμη μου οι διαφωνίες είναι παρά πολλές και η δράση πολύ λίγη. Ένα πράγμα είναι σαφές: Η Ευρώπη τελικά συνειδητοποίησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ρομά σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Η επίγνωση του προβλήματος είναι προαπαιτούμενο για δράση και το υπουργείο και εγώ έχουμε συμβάλει στη διαδικασία αυτή και θα συμβάλουμε στην προώθηση Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τους Ρομά'', σημείωσε, ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση Ovidiu Rom υπό την αιγίδα του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών, στο Παλάτι του Κοινοβουλίου και το ποσό των 500.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση 1.200 άπορων παιδιών της κοινότητας των Ρομά.

Το ''Halloween charity ball''οργανώνεται κάθε χρόνο από το 2005 και είναι μία από τις γνωστότερες εκδηλώσεις με στόχο τη συλλογή χρημάτων για ανθρωπιστικούς λόγους.