Ταινία Brad Pitt για τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους

Δημοσίευση: 15/11/2010 11:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
440 προβολές

Ταινία, βασισμένη στην κόλαση που έζησαν οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι, θέλει να γυρίσει η εταιρεία παραγωγής του διάσημου ηθοποιού Brad Pitt, που θα εξιστορεί τη διάσωση των μεταλλωρύχων, οι οποίοι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες, 700 μέτρα κάτω από τη γη.

Ήδη η εταιρεία παραγωγής, Plan B Entertainment, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον δικηγόρο των μεταλλωρύχων, ώστε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ιστορίας διάσωσης, ενώ στην ταινία αρκετοί μεταλλωρύχοι αναμένεται να υποδυθούν τον εαυτό τους.

Οι 33 άντρες παρέμειναν 69 ημέρες, στα 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, έπειτα από τον εγκλωβισμό τους στο ορυχείο, Σαν Χοσέ, ενώ η διάσωσή τους, ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία, προσέφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια, για τα δικαιώματα της ιστορίας τους, στον δικηγόρο των μεταλλωρύχων, Εντγκάρντο Ρεϊνόσο.

Αρχικά, όμως, οι πρωταγωνιστές της θεαματικής διάσωσης, θα πρέπει να συστήσουν μία ανώνυμη εταιρεία, ώστε να διαχειρίζεται τα έσοδα από τα δικαιώματα της ιστορίας τους, τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει καθώς και τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Τα κέρδη θα μοιραστούν στη συνέχει σε ίσα μέρη, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.