Με τη συμπλήρωση 47 ετών από τη δολοφονία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, πολλοί από τους πρώην πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανακαλούν στις μνήμες τους εκείνη την ημέρα.
Η πανηγυρική ατμόσφαιρα σε λίγα μόλις λεπτά μετατρέπεται σε δραματική και οι επευφημίες μετατρέπονται σε απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια.
Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κείτεται νεκρός, χτυπημένος από τις σφαίρες ενός όπλου που ακόμα και σήμερα πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ποτέ δεν κράτησε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.
Ένας από τους πρώτους πράκτορες που έτρεξαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό κοντά στον πρόεδρο της Αμερικής σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσει ήταν ο Χιλ Κλιντ.
«Τον είδα να πιάνει τον λαιμό του. Έτσι πήδηξα και έτρεξα κοντά. Λίγο πριν φτάσω στο αυτοκίνητο, ο τρίτος πυροβολισμός τον χτύπησε στο κεφάλι. Ήταν ήδη αργά». Τότε ήταν που η πρώτη κυρία, Τζάκι Κένεντι, ακούστηκε να φωνάζει «τι σου έκαναν».
«Νόμιζα ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Εάν είχα αντιδράσει πιο γρήγορα, εάν είχα κινηθεί πιο γρήγορα, θα μπορούσαν τα πάντα στον κόσμο να είναι διαφορετικά σήμερα», προσέθεσε.
Μια λεπτομερής περιγραφή της δολοφονίας του Κένεντι θα περιλαμβάνεται στο καινούργιο βιβλίο με τίτλο «Η λεπτομέρεια του Κένεντι», το οποίο βασίζεται σε συνεντεύξεις από τους πράκτορες που προστάτευαν τότε τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε και αισθανθήκαμε ότι αποτύχαμε τελείως. Ήταν ένα φοβερό συναίσθημα», δήλωσε ο Τζέρι Μπλέιν, πρώην Γερμανός πράκτορας.
Στο μεταξύ, ο Jesse Ventura, πρώην κυβερνήτης της Μινεσότα, πρόκειται να αποκαλύψει στην εκπομπή του νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δολοφονία Κένεντι με την εξομολόγηση ενός δολοφόνου της κυβέρνησης.
"Παραδέχτηκε πως η κωδική ονομασία για την επιχείρηση δολοφονίας του Κένεντι ήταν "Το μεγάλο γεγονός" και ήταν περήφανος για αυτό", σημείωσε, αναφερόμενος στον E. Howard Hunt που ανήκε στην ελίτ των δολοφόνων.
Μάλιστα, κάνει αναφορά για εμπλοκή του αντιπροέδρου Lyndon B. Johnosn στη δολοφονία Κένεντι, επισημαίνοντας πως ήθελε να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της χώρας.