Στη σύλληψη πέντε φερόμενων ως μελών της ομάδας κυβερνοπειρατών "Anonymous", μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, προχώρησε η βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εταιρειών εχθρικών προς το WikiLeaks.
Πριν από έξι εβδομάδες είχε τεθεί υπό κράτηση για μερικές ώρες και ένας Γάλλος έφηβος, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (27/1) η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.
Υπενθυμίζεται πως η ομάδα "Anonymous" τον Ιανουάριο έκανε κυβερνοεπιθέσεις και εναντίον του ιστότοπου της κυβέρνησης της Τυνησίας, ενώ την Τετάρτη (26/1) απείλησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι αιγυπτικές αρχές μπλοκάρουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο διαδίκτυο.
Οι "Anonymous" ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά των ιστότοπων των αμερικανικών πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard και της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, σε απάντηση της απόφασής τους να μπλοκάρουν τις δωρεές προς τον ιστότοπο WikiLeaks.
Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (FBI) προχώρησε σε έρευνες για διαδικτυακές επιθέσεις που είχαν «στόχο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες», σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI.