Αυξημένος ο αριθμός Ελλήνων και Ισπανών που μετανάστευσαν στην Γερμανία

Δημοσίευση: 30/08/2012 10:08
Συντάκτης: archived
136 προβολές

Αυξητικός είναι ο ρυθμός της μεταναστευτικής ροής από την Ισπανία και την Ελλάδα προς την Γερμανία, καθώς πολίτες από τις χώρες που πλήττονται από την κρίση προσπαθούν να βρουν εργασίαστον ευρωπαϊκό βορρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης στο Βερολίνο, περίπου 12,2% περισσότεροι Ισπανοί και 10,1% περισσότεροι Έλληνες εργάζονταν πλέον στην Γερμανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι αυξήσεις αυτές συσχετίζονται με την κρίση χρέους στις συγκεκριμένες χώρες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Συνολικά οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί που εργάζονται πλέον στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 28.000 άτομα,