ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Guardian: Η Μέρκελ αρχηγός ορειβάτης, δεν μπορεί να σώσει τα μέλη της ομάδας της

28/05/2012 132 archived
Με έναν πραγματικά χιουμοριστικό τρόπο προσπαθεί η βρετανική εφημερίδα «Guardian» να αποδώσει τις διαστάσεις της κρίσης στην Ευρωζώνη και τις αντιδράσεις της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ.

Σε σκίτσο της η εφημερίδα κατηγορεί την Γερμανίδα καγκελάριο ως αρχηγός της ζώνης του κοινού νομίσματος τα έχει κάνει... θάλασσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Στο σκίτσο, η Άνγκελα Μέρκελ έχει τον ρόλο ενός αρχηγού ομάδας ορειβατών η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Ωστόσο η αρχηγός της «ευρωομάδας» μόνο ψύχραιμη δεν είναι καθώς έχει μπλεχτεί μέσα στοςυ χάρτες της, ενώ τα μέλη που την ακολουθούν είναι δεμένα και μπερδεμένα στα ορειβατικά σχοινιά.

Το ένα μέλος από την ομάδα, η Ελλάδα, κρέμεται ήδη στον γκρεμό και απέχειο ελάχιστα από το να πέσει, καθώς τα σχοινιά που την κρατούν είναι έτοιμα να σπάσουν. Η ορειβατική «ευρωομάδα» που αποτελείται από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία παλεύουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά έχουν μπερδευτεί με τα σχοινιά και δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα για να σώσουν τον εαυτό τους ή την Ελλάδα.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.