Η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών σε όλο τον κόσμο

Δημοσίευση: 30/03/2013 11:03
Συντάκτης: archived
458 προβολές

Μπορεί οι ορθόδοξοι να έχουν μπροστά τους σχεδόν ένα μήνα για να «μπουν» στη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο για καθολικούς και προτεστάντες η εβδομάδα των παθών του Ιησού Χριστού φθάνει στο τέλος της. Πιστοί στα τέσσερα σημεία της Γης προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν αναπαραστάσεις του Θείου Δράματος.

  • Ισπανία -Μαγιόρκα: Ισπανοί παίρνουν μέρος στην λειτουργία «Η είσοδος του Χριστού στην Ιερουσαλήμ»

  • Ισπανία-Σεβίλη: Μέλη της αδελφότητας «Santa Genoveva» κουβαλούν σταυρούς στη διάρκεια λιτανείας στη Σεβίλη της Ισπανίας

  • Νέο Μεξικό

  • Ινδία

  • Σίδνεϊ

  • Ινδονησία

  • Ιερουσαλήμ: Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας τα βήματα του Χριστού στην Οδό του Μαρτυρίου

  • Λονδίνο

  • Φιλιππίνες

Δεκάδες πιστοί σταυρώθηκαν στις Φιλιππίνες αναπαριστώντας τον μαρτυρικό θάνατο του Ιησού Χριστού, τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών. Επίσης εκατοντάδες μαστιγώθηκαν σε ένδειξη μετάνοιας.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αντίθετη με την συγκεκριμένη τελετουργία και έχει ζητήσει από τους πιστούς αντί να την ακολουθούν να παρακολουθούν τις λειτουργίες και τις αγρυπνίες στις ενορίες τους, καθώς και τους άλλους επίσημους εορτασμούς.