ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

ΗΠΑ: Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών

26/12/2010 116 digitalcrete.gr
Στο υψηλότερο σημείο του από το 1962, οπότε και άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα, βρίσκεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Institute, EPI) στη σχετική έκθεσή του, το πλουσιότερο 1% των Αμερικανικών νοικοκυριών έχουν 225 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό.

Η προηγούμενη έρευνα του είδους, που είχε γίνει το 2007, ανέφερε ότι το πλουσιότερο 1% είχε 181 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, όταν την δεκαετία του 1960 ο σχετικός δείκτης βρισκόταν στο 125.

Η παγκόσμια ύφεση είχε συνέπειες και για τους πλούσιους, σύμφωνα με την έκθεση. Το 2009 το πλουσιότερο 1% είχε κατά μέσον όρο 14 εκατ. δολάρια στην διάθεσή του, 27% λιγότερα από ό,τι το 2007.

Αλλά το μέσο νοικοκυριό επλήγη πολύ περισσότερο, διαθέτοντας κατά μέσον όρο πόρους αξίας περίπου 62.000 δολαρίων (-41%).

Υπολογίζοντας τους πόρους των νοικοκυριών το Ινστιτούτο συμπεριλαμβάνει την ιδιοκτησία κατοικιών, ενώ τέλος, η αμερικανική μεσαία τάξη υπέστη πολύ μεγαλύτερη ζημία από τις συνέπειες της κρίσης και της πτώσης των τιμών των ακινήτων.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.