Ισλανδία: Συνεχίζεται η εκτόξευση τέφρας - Ματαιώσεις πτήσεων

Δημοσίευση: 24/05/2011 11:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
188 προβολές

Συνεχίζεται η εκτόξευση τέφρας από το ηφαίστειο της Ισλανδίας, το Γκρίμσβετν, έχοντας ως αποτέλεσμα τη ματαίωση πτήσεων σε Λονδίνο, Σκωτία και Νορβηγία.

Η νορβηγική υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Avinor ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων από τις 06.00 σήμερα από τα αεροδρόμια του Στάβανγκερ και του Χάουγκεζουντ και του Καρμέι, στη δυτική Νορβηγία.

"Δεν πιστεύαμε ότι η τέφρα θα φθάσει τόσο σύντομα, αλλά ισχυροί δυτικοί άνεμοι την μετέφεραν εδώ", δήλωσε ο επικεφαλής της Avinor.

Τα αεροδρόμια της δυτικής Νορβηγίας εξυπηρετούν τις πτήσεις των ελικοπτέρων της Statoil και άλλων πετρελαϊκών εταιρειών από και προς τις πλατφόρμες της Βόρειας Θάλασσας.

Σύμφωνα με την Avinor, οι προβλέψεις δείχνουν ότι εντός της ημέρας το νέφος της τέφρας θα επεκταθεί νοτιότερα.

Η υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας της Δανίας Naviair ανακοίνωσε ότι ένα μικρό τμήμα του εναερίου χώρου της Δανίας έχει κλείσει.

Οι ισλανδικές αρχές άνοιξαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας από χθες το βράδυ, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο ισλανδικό αεροδρόμιο του Κεφλάβικ.