ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Citigroup: Στο 90% πλέον το ενδεχόμενο εξόδου Ελλάδας από το ευρώ

26/07/2012 32 archived
Ενα εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα φαίνεται ότι υιοθετεί ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς του κόσμου, η Citigroup.

Οι αναλυτές της Citi βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Οργανισμού Βίλεμ Μπούιτερ ανεβάζουν πλέον στο 90% τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από την Ευρωζώνη, μέσα στους επόμενους 12 έως 18μήνες.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η Citi τοποθετούσε τις πιθανότητες μεταξύ 50% και 75%.

Η τράπεζα εκτιμά παράλληλα ότι θα χρειαστεί κάποια μορφή διάσωσης με τη συμμετοχή της Τρόικα τόσο για την Ισπανία όσο και για την Ιταλία μέχρι το τέλος του 2012.

«Το βασικό μας σενάριο είναι για παρατεταμένη οικονομική αδυναμία και σοβαρά εμπόδια στις χρηματοοικονομικές αγορές στις χώρες της περιφέρειας, οδηγώντας ολόκληρη την Ευρωζώνη σε ύφεση αυτό το έτος και το επόμενο», αναφέρει η Citi.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.