Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της πορείας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/05) στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Όσον αφορά στον τραυματισμό του πρώτου, 31χρονου άνδρα, επήλθε στην Οδό Πανεπιστημίου, όταν διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε μια ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν μπροστά από πολυκατάστημα και ξεκίνησαν να τους χτυπούν.
Από τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών τραυματίστηκαν και άλλοι διαδηλωτές, ωστόσο ο 31χρονος υπέστη αιμάτωμα στο κρανίο.
Μιλώντας στον "Βήμα 99,5" ο κ. Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είπε ότι η κατάσταση του 31χρονου μετά την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, παραμένει σταθερή.
Βρίσκεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή του θα είναι κρίσιμη για κάποια 24ωρα.
"Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την πορεία της υγείας του. Τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 31χρονος είναι πολύ σοβαρά. Σπάνια έχω δει τόσο βίαια χτυπήματα", τόνισε ο κ. Παπανικολάου.
Τα τραύματα των υπολοίπων επτά διαδηλωτών που διακομίσθησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δεν εμπνέουν ανησυχία.
Ωστόσο, ένας 29χρονος άνδρας, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, νοσηλεύται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.
Μιλώντας στον "ΒΗΜΑ 99,5" ο καρδιολόγος του Ευαγγελισμού, Ηλίας Σιόρας, δήλως ότι ο 29χρονος για να αποφύγει την αστυνομική βία, έπεσε και χτύπησε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με λιποθυμικές τάσεις.
“Είχε μαζική εσωτερική αιμορραγία λόγω ρίξης σπλήνας και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση” σημείωσε.
Ξυλοδαρμός διαδηλωτή
Επίθεση σε αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Η τεταμένη κατάσταση συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο όπου έχει μεταφερθεί ο 31χρονος διαδηλωτής.
Μία ομάδα εισέβαλε στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου και εξαγριωμένη επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια χειροδίκησε εις βάρος αστυνομικού υποδιοικητή αλλά και άλλων ανδρών της ΕΛΑΣ.
Πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματισμό του Γ' υποδιοικητή ασφαλείας, ο οποίος παρίστατο στην έρευνα που έχει ξεκινήσει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό, αλλά και άλλοι δύο αστυνομικοί, ένας αρχιφύλακας και ένας αστυνόμος.
Στο περιστατικό, όπως λένε τα στοιχεία, παρευρίσκονταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Διώτη, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκινά έρευνα η ΕΛΑΣ
Αμέσως μετά την ενημέρωση για το σοβαρά τραυματία, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, δόθηκε εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διατάχθηκε η άμεση διενέργεια έρευνας σε βάθος, για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, αλλά και το ενδεχόμενο ευθύνης Αστυνομικών.
Στην έρευνα συμμετέχει και ιατροδικαστής της αντίστοιχης Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αντίστοιχες έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, ενεργούνται και σε όσα Νοσοκομεία αναφέρθηκαν τραυματισμοί ιδιωτών.
12 τραυματίες
Συνολικά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, τραυματίστηκαν 12 άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.
Μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή.
Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων καθώς και χειροβομβίδων κρότου και λάμψης για να τους απωθήσουν.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου και την Βουκουρεστίου.
Στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία ένα ασθενοφόρο, παρέλαβε μια κοπέλα της οποίας το μπουφάν κάηκε από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με
πληροφορίες της αστυνομίας, στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα, 9.000 από το ΠΑΜΕ και 11.000 από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.