Μέρκελ: Θέλω την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
Η κυρία Μέρκελ τόνισε φυσικά ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρηθούν οι όροι του Μνημονίου και βασικό προαπαιτούμενο η θετική έκθεση της Τρόικα, την οποία -όπως τόνισε- δεν θέλει να προκαταλάβει.
Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ημίωρης ομιλίας της πολλές φορές στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έχει διαπιστώσει ειλικρινή διάθεση προόδου από την Ελληνική πλευρά και ότι κατανοεί την οργή που υπάρχει στον Ελληνικό λαό.
Επισήμαινε όμως ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την ευθύνη φέρει η ίδια χώρα, η οποία και καλείται να τα διορθώσει.
Τονίζοντας ότι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας είναι η διαφθορά, σημείωσε επίσης ότι ορισμένες φορές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κινούνται με ρυθμό χελώνας.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
