ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Οι Ελβετοί ετοιμάζονται να φορολογήσουν και τους Έλληνες εκατομμυριούχους

10/09/2012 90 archived
Τέλος στην ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους, σκέφτονται να δώσουν οι πολίτες στο ελβετικό καντόνι της Βέρνης οι οποίοι στις 23 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν με θέμα μια νέα νομοθεσία για «δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες».

Η σοσιαλίστρια Ελβετίδα βουλευτής, Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν, σε δήλωσή της στην ελβετική εφημερίδα Le Matin, αναφέρει πως «Στο Γκστάαντ, βρίσκουμε 13 Ελληνικές οικογένειες πολυεκατομυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο».

Εκτός από τις ελληνικές οικογένειες βέβαια στην Βέρνη βρίσκονται 200 πολυεκατομμυριούχοι οι οποίοι έχουν βρει φορολογικό καταφύγιο στο καντόνι της Βέρνης, στο υψηλού επιπέδου χειμερινό θέρετρο Γκστάαντ και στα περίχωρά του, που προσφέρει στους ξένους πολύ χαμηλό επίπεδο φορολογίας. Ανάμεσα τους είναι και ο τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι.

Η Ελβετίδα βουλευτής, που έφερε σαν παράδειγμα την παρουσία των 13 ελληνικών οικογενειών, υπογραμμίζει ότι «οι ξένοι κλέβουν, όχι μόνο το καντόνι της Βέρνης, αλλά και την Ελβετική Συνομοσπονδία».

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.