Πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό ζητά ο Τζούλιαν Ασάνζ

Δημοσίευση: 20/06/2012 09:06
Συντάκτης: archived
74 προβολές

Αίτημα για πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο κατέθεσε ο ιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Το αίτημα προς το παρόν εξετάζεται, ανακοίνωσε από το Κίτο ο επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας Ρικάρδο Πατίνιο.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε πολιτικό άσυλο στην διπλωματική αποστολή του Ισημερινού στο Λονδίνο» και «η κυβέρνηση του Ισημερινού εξετάζει το αίτημά του», τόνισε ο Πατίνιο στους δημοσιογράφους.

O ιδρυτής του WikiLeaks είχε φυλακιστεί για εννέα ημέρες μετά τη σύλληψή του στη Βρετανία. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2010 και έκτοτε ζούσε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι ενός εύπορου υποστηρικτή του WikiLeaks στη Βρετανία.