ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Πρώτα συμφωνία με ΔΝΤ για Ιρλανδία

19/11/2010 207 digitalcrete.gr
Η ιρλανδική κυβέρνηση ξεκινά την Παρασκευή (19/11) επίσημες συζητήσεις με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ που βρίσκεται στη χώρα από την Πέμπτη (18/11), για το πακέτο στήριξης που θα ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, στην αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα συμμετάσχουν αρκετοί ειδικοί για τραπεζικά θέματα, ενώ στις συνομιλίες με την ιρλανδική κυβέρνηση θα πάρουν μέρος ακόμα πάνω από 20 αξιωματούχοι της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κάρολιν Άτκινσον, είπε ότι οι διαβουλεύσεις θα επικεντρωθούν στη δέσμη μέτρων που χρειάζεται για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επίσης, θα περιλαμβάνουν τις απόψεις του ΔΝΤ για τον προϋπολογισμό, τους φόρους και τις δαπάνες της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπράιαν Κόουεν αρνήθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι με την ένταξη στον μηχανισμό η Ιρλανδία θα απωλέσει την εθνική της κυριαρχία.

Επίσης, είπε ότι οι εκτιμήσεις του διοικητή της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας για τους όρους και το ύψος της οικονομικής βοήθειας (θα είναι «δεκάδες» δισ. ευρώ, όπως είπε) είναι πρόωρες.

Οι συζητήσεις της τρόικας με την ιρλανδική κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι αναλυτές από οίκους όπως η Citigroup και η Nomura Internationa εκτιμούν ότι η όποια ανακούφιση από την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης θα είναι βραχυπρόθεσμη, καθώς η προσοχή των κερδοσκόπων θα στραφεί στον επόμενο «αδύναμο κρίκο» της Ευρωζώνης, την Πορτογαλία.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.