Σαρκοζί: Η Γαλλία ίσως αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
Για πρώτη φορά, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνησή του ίσως αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος.
Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα L' Express, ο Σαρκοζί, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος το Φθινόπωρο και διαβεβαίωσε ότι “θα αναλάβει τις ευθύνες της” στην περίπτωση που η ειρηνευτική διαδικασία δεν προχωρήσει.
“Εάν η ειρηνευτική διαδικασία επαναληφθεί το καλοκαίρι, η Γαλλία θα προτείνει να αφεθούν οι πρωταγωνιστές να συζητήσουν χωρίς να ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα.”
“Αντιθέτως εάν οι συνομιλίες εξακολουθήσουν να είναι τελματωμένες έως το Σεπτέμβριο, η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της στο κεντρικό ζήτημα της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους”, ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί.
“Η ιδέα ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας είναι επικίνδυνη. Δεν έχουμε χρόνο και πρέπει όλα να ολοκληρωθούν” είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
