Σιδηροδρομικό ατύχημα με 857 τραυματίες

Δημοσίευση: 20/05/2011 12:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
232 προβολές

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν, την Πέμπτη (19/05), όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην πόλη Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

Συγκεκριμένα, το ένα από τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν, βρισκόταν ακινητοποιημένο στις σιδηροδρομικές γραμμές, εξαιτίας μιας βλάβης στον κοντινό σταθμό, με αποτέλεσμα το δεύτερο τρένο να πέσει πάνω του.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θάνατοι, οι αρχές κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά ατυχήματα των τελευταίων ετών.

Η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών κράτησε αρκετές ώρες.

Ένας εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας, ο Τόνι Γκέιμς, ανακοίνωσε πως “θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 857, αλλά μόνο τρεις από αυτούς είναι σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες χαίρουν νοσοκομειακής περίθαλψης.''