ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Σοκάρουν τα όργια διαφθοράς στην Κίνα

20/06/2011 102 digitalcrete.gr
Πλουσιότεροι κατά πολλά δισ. ευρώ είναι δεκάδες χιλιάδες αξιωµατούχοι του κινεζικού καθεστώτος είτε κλέβοντας τα κρατικά ταµεία είτε ζητώντας µίζες από τους πολίτες, σύµφωνα µε έκθεση της Τράπεζας της Κίνας. Η έκθεση που αναρτήθηκε... κατά λάθος στο διαδίκτυο έκανε γνωστά τρομακτικά στοιχεία.

Περισσότερα από 120 δισεκατοµµύρια ευρώ έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς τα τελευταία 15 χρόνια από κυβερνητικούς αξιωµατούχους που εγκαταλείπουν την Κίνα, για να αγοράσουν πολυτελείς βίλες και να ζήσουν πλουσιοπάροχα σε εξωτικούς προορισµούς.

Οι συντάκτες της έκθεσης υπολογίζουν σε 16.000 µε 18.000 τους διεφθαρµένους αξιωµατούχους που εγκατέλειψαν την Κίνα από τα µέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2008. Σε ένα σηµείο της έκθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται απόρρητη, αναφέρεται ότι η ανεξέλεγκτη διαφθορά µπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κοµµουνιστικό καθεστώς. "Η διαφθορά απειλεί τα θεµέλια της ισχύος του Κοµµουνιστικού Κόµµατος" επισηµαίνεται.

Η έκθεση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας της Κίνας, αφού βραβεύτηκε για την αρτιότητά της και, όταν "κατέβηκε" λίγο αργότερα, ήταν αργά, αφού διάφορες ανεξάρτητες ιστοσελίδες στην Κίνα ανακάλυψαν το περιεχόµενο και άρχισαν να αναρτούν λεπτοµέρειες επί του θέματος.

Σε ότι αφορά τη στάση του καθεστώτος, δεν έκανε καμία δήλωση για το φλέγον αυτό ζήτημα ενώ περιόρισε στο ελάχιστο τις αναφορές του θέματος στα κρατικά µέσα ενηµέρωσης.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.