ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές

15/11/2010 183 digitalcrete.gr
“Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΔΝΤ έγινε κατανοητό”, δήλωσε τη Δευτέρα (15/11) ο επικεφαλής του Οργανισμού, Ντομινίκ Στρος Καν. Στην αλλαγή φρουράς στους μεγάλους δήμους της χώρας και τα μεγάλα ποσοστά αποχής επικεντρώνονται τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, ο κ. Καν εξήγησε : “Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων”.

“Παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα, οι Ελληνες υποχρεώθηκαν να το υποστηρίξουν, έγινε κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά υποστήριξε στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση”, κατέληξε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών

“Οι σοσιαλιστές κερδίζουν το δήμο της Αθήνας” είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του BBC, που αναφέρεται, όπως και πολλά άλλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως στην αλλαγή φρουράς στους μεγάλους δήμους της χώρας και τη μεγάλη αποχή των ψηφορόρων.

“Οι κυβερνώντες σοσιαλιστές κέρδισαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών όπου κυριάρχησε η κρίση χρέους της χώρας.Οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη των σοσιαλιστών κέρδισαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ανατρέποντας το σκηνικό μετά από σειρά νικηφόρων αναμετρήσεων για τους συντηρητικούς που είχαν αρχίσει από το 1986”, επισημαίνει το BBC.

“Η νίκη των σοσιαλιστών στις δύο πιο κρίσιμες εκλογικές μάχες υποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί ευρεία υποστήριξη παρά την επιδεινούμενη ύφεση. Ωστόσο, η υψηλή αποχή και στους δύο γύρους των εκλογών ερμηνεύτηκε ως σιωπηρή διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας”, αναφέρουν οι Financial Times.

“Οι Έλληνες σοσιαλιστές διευρύνουν το προβάδισμά τους” τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

“Οι κυβερνώντες σοσιαλιστές διεύρυναν το μικρό τους προβάδισμα στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις και στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, καθώς αριθμός ρεκόρ Ελλήνων απείχε από τις κάλπες”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

“Το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κέρδισε με μικρή διαφορά στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, ο οποίος στιγματίστηκε από αποχή-ρεκόρ άνω του 50% και που είχε λάβει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την πολιτική λιτότητας”, αναφέρει η γαλλική Le Figaro.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.