Το ΝΑΤΟ βύθισε οκτώ Κανταφικά πλοία
“...Tο ΝΑΤΟ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναλάβει αποφασιστική δράση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης αλλά και των δυνάμεων της Συμμαχίας, στη θάλασσα", δηλώνει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο Υποναύαρχος Ράσελ Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης "Αυγή της Οδύσσειας" του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
Ο Μούσα Ιμπραήμ, εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι ανέφερε μεταξύ άλλων: "Μόλις πληροφορήθηκα ότι το λιμάνι της Τρίπολης είναι πλέον στόχος των επιδρομών του ΝΑΤΟ. Μου είπαν ότι χτυπήθηκε ένα σκάφος", χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Η πρωτεύουσα της Τρίπολης γίνεται πλέον σχεδόν καθημερινά στόχος επιθέσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που ανέλαβε στις 31 Μαρτίου την ευθύνη των επιχειρήσεων που είχαν ξεκινήσει στις 19 του ίδιου μήνα, για την προστασία των αμάχων από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
