Τρίζει... η κυβέρνηση Μόντι
Το γεγονός αυτό ταράζει τα νερά στην πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας, αφού σύμφωνα με παρατηρητές, μπορεί να ανοίξει άμεσα τον δρόμο για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2013.
Παράλληλα ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε ότι «απόψε θα συνεδριάσει με τους εκπροσώπους του κόμματός του στην βουλή και στην γερουσία και θα προσπαθήσει να καταλάβει αν υφίσταται ακόμη η κυβερνητική πλειοψηφία».
Από τη μεριά της η Άννα Φινοκιάρο, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην γερουσία, τόνισε ότι «θεωρεί ότι ο Μάριο Μόντι θα έπρεπε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
