ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Βουτιά η δημοτικότητα του Ομπάμα

31/07/2011 139 digitalcrete.gr
Στο 41% έπεσε η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, λόγω της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται στην Ουάσινγκτον με αφορμή το ύψος του χρέους της χώρας. Στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες συναίνεσης, αφού το Ρεπουμπλικανικό νομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε τη βραχυπρόθεσμη αύξηση του ομοσπονδιακού ορίου του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών και το οποίο εγκρίθηκε αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, απορρίφθηκε λίγες ώρες αργότερα στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, η δημοτικότητα του Ομπάμα έχει πέσει στο 41% πολλές φορές αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2009, όμως στις 7 Ιουνίου βρισκόταν στο 50%.

Περίπου 4 στους δέκα (ποσοστό 41%) Αμερικανούς πιστεύουν, ότι ο Ομπάμα χειρίστηκε λανθασμένα την κατάσταση όσον αφορά την εμπλοκή στο Κογκρέσο της αύξησης του ορίου του χρέους. Πρόσφατη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου έδειχνε ότι η δημοτικότητα του Κογρέσου δεν ξεπερνά το 18%.

Ο Ομπάμα χαίρει της εκτίμησης του 72% των Δημοκρατικών, του 13% των Ρεπουμπλικάνων και του 34% των ψηφορόρων που δεν σχετίζονται με κάποιο κόμμα. Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, το 52% την κρίνει "μέτρια" και από αυτούς το 75% πιστεύει ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 27 Ιουλίου σε δείγμα 1007 ατόμων και το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται στο συν/πλην 3%.

Παρολίγον... συναίνεση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή (29/07) ένα νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει προς ψήφιση το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και παρέχει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση, κατά 900 δισεκατομμύρια δολάρια, του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, με 218 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα απορρίφθηκε στη Γερουσία.

Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν το σώμα, είχαν δεσμευτεί ότι θα το απορρίψουν τοποθετούμενοι υπέρ ενός πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου αύξησης του ορίου του χρέους στα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο προβλέπει παράλληλα περικοπές που ανέρχονται σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Κογκρέσου να αρχίσουν χωρίς χρονοτριβή προσπάθειες εξεύρεσης ενός συμβιβασμού για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ μετά την υπερψήφιση ενός Ρεπουμπλικανικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο η αμερικανική προεδρία χαρακτήρισε "νεκρό".

"Τώρα που ξεπεράσαμε ακόμα μια άσκηση πολιτικαντισμού, με το χρόνο να φθίνει, οι ηγέτες (των δύο κομμάτων) πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται μαζί αμέσως για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός ο οποίος θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών και θα θέσει τα θεμέλια για μια ισορροπημένη μείωση του ελλείμματος", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοινωθέν του.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.