Wikileaks: Πρώην Κινέζος υπουργός θύμα σεξουαλικής πλεκτάνης

Δημοσίευση: 27/06/2011 01:06
Συντάκτης: digitalcrete.gr
116 προβολές

Θύμα σεξουαλικής πλεκτάνης είχε πέσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κίνας Τζιν Ρενκίνκ ο οποίος παραιτήθηκε το 2007, όπως αναφέρει τηλεγράφημα της Wikileaks.

Η κυβέρνηση της χώρας είχε δηλώσει τότε πως ο κ. Ρενκίνκ είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους ωστόσο διέρρευσαν φήμες για εμπλοκή του σε οικονομικό και σεξουαλικό σκάνδαλο. Το τηλεγράφημα από Αμερικανό αξιωματούχο αναφέρει πως εμπλεκόμενη γυναίκα ήταν πράκτορας μυστικής υπηρεσίας της Ταϊβάν.

Η γυναίκα ήταν κοσμική ελαφρών ηθών σύμφωνα με το τηλεγράφημα και είχε ερωτικές σχέσεις με αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ντου Κινγκλίν, επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος στην επαρχία Σιτσουάν.

Ο Τζιν είχε γνωρίσει τη γυναίκα αυτή από τον Τσεν Τονγκάι, πρόεδρο του πετρελαϊκού κολοσσού China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) που επίσης είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα αυτή.

Ο Τσεν με τη σειρά του "μοιράστηκε" τη γυναίκα αυτή με τον Ντου Σισένγκ, πρώην γραμματέα του κόμματος στο Κινγκντάο.

"Η γυναίκα αυτή είχε παρουσιαστεί στους άνδρες αυτούς ως ένα πρόσωπο που εργάζεται με μια κινεζική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών", αναφέρει το τηλεγράφημα.

Αν όντως αυτά που περιγράφει το τηλεγράφημα αποδειχτούν αληθινά τότε ο Τζιν και οι άλλοι Κινέζοι πρώην αξιωματούχοι που είχαν σχέση με τη συγκεκριμένη γυναίκα, φαίνεται ότι έπεσαν σε μια παγίδα των υπηρεσιών πληροφοριών της Ταϊβάν.