Ο φίλος του Michael Jackson, Uri Geller, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News πως ο τραγουδιστής είχε επιβεβαιώσει σε αυτόν ότι βιολογικός πατέρας της μικρής Paris, είναι ο ηθοποιός Mark Lester.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βρετανού ηθοποιού, ο οποίος έχει βαπτίσει και τα τρία παιδιά του Jackson, δώρισε το σπέρμα του ώστε να μείνει έγκυος η Debbie Rowe.
Από την πλευρά του, ο Uri Geller δήλωσε στο Sky News πως δεν εξεπλάγη από τους ισχυρισμούς του Lester αφού ο ποπ σταρ του το είχε εκμυστηρευτεί πριν αρκετά χρόνια. «Δεν εκπλήσσομαι γιατί πολύ απλά ο Michael μου το είχε πει. Ως στενός φίλος του Mark σέβομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το γεγονός πως προέβη σε αυτή την αποκάλυψη», τόνισε ο Geller και πρόσθεσε: «Ο Mark έχει τους δικούς του λόγους που αποκάλυψε πως είναι πατέρας της Paris και οφείλω να τους σεβαστώ».
Ο Lester, ο οποίος είχε παίξει το 1968 στην ταινία Oliver!, δήλωσε στην εφημερίδα News Of the World: «Δεν πληρώθηκα για τη δωρεά σπέρματος διότι για εκείνον ήταν όντως ένα δώρο. Ήθελε απελπισμένα να αποκτήσει παιδιά». Επιπλέον, υποστήριξε πως η Paris μοιάζει υπερβολικά με την μεγαλύτερη κόρη του, τη 15χρονη Harriet, παρατήρηση η οποία δεν είναι μόνο δική του αλλά και πολλών άλλων.
Όπως μετέδωσε το Sky News, ο Lester έχει ήδη τρία παιδιά με την τότε σύζυγό του Jane, όμως ο Jackson του είχε πει πως δεν αισθανόταν ικανός να αποκτήσει παιδιά με την φυσική μέθοδο.
«Διαπίστωσε (ο Jackson) δεν μπορεί να κάνει παιδιά με τον φυσικό τρόπο. Πιστεύω πως είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να χρησιμοποιήσει το δικό του σπέρμα αλλά πιθανότατα δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα», ανέφερε ο ηθοποιός.
Ακόμη, είπε ότι η τελική συμφωνία για τη δωρεά σπέρματος έγινε τον Φεβρουάριο του 1996, κρυφά από τη γυναίκα του, στην κλινική London's Harley Street. Μετά από οκτώ μήνες ο Jackson ανακοίνωσε τον γάμο του με την βοηθό δερματολόγου Debbie Rowe η οποία ήταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της στον Prince ενώ τον Απρίλιο του 1998 ήρθε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί του, η Paris.
Για όσους αναρωτούνται για ποιόν λόγο τώρα ο Lester επέλεξε να πει δημόσια ότι εκείνος είναι πατέρας της Paris, ο ηθοποιός απάντησε: «Το κάνω γιατί τώρα ανησυχώ για την ανατροφή των παιδιών».Μάλιστα, τόνισε ότι όσες προσπάθειες έχει κάνει μετά τον θάνατο του ποπ σταρ, ώστε να έρθει σε επαφή με τα παιδιά, απέβησαν άκαρπες, γεγονός που τον πληγώνει.
«Δεν είναι αυτό που ο Michael θα επιθυμούσε», κατέληξε ο Mark Lester.