Παρέμβαση εισαγγελέα στα δημοσιεύματα χωρισμού του Sarkozy

Δημοσίευση: 07/04/2010 06:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
364 προβολές

Εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει ώστε να εντοπιστεί από που διέρρευσαν οι φήμες για επικείμενο χωρισμό του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy με τη σύζυγό του Carla Bruni-Sarkozy.

Η έρευνα άρχισε ύστερα από καταγγελία της εβδομαδιαίας εφημερίδας Journal du Dimanche κατά ενός blog που ανήκει στον όμιλό της επειδή εκεί είχε αναρτηθεί δημοσίευμα περί χωρισμού του προεδρικού ζεύγους.

«Η εταιρία υποστηρίζει πως αυτή η δημοσίευση έβλαψε την εικόνα του ομίλου και την εμπιστοσύνη της», ανέφερε εκπρόσωπος του εισαγγελέα.

Τον προηγούμενο μήνα ο Γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Gordon Brown χαρακτήρισε ως σκουπίδια τα δημοσιεύματα που ήθελαν εκείνον να χωρίζει από την σύζυγό του Carla και πως ο καθένας είχε βρει νέο σύντροφο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τι ενδεχόμενο της συνομωσίας με συγκεκριμένους ανθρώπους να θέλουν να δοκιμάσουν και να αποσταθεροποιήσουν τον πρόεδρο. Οι λόγοι μπορεί να είναι ή προσωπικοί ή οικονομικοί», είπε ο δικηγόρος του Sarkozy, Thierry Herzog.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου, Pierre Charon, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως θα κάνουν τα πάντα ώστε παρόμοιο περιστατικό να συμβεί πότε στο μέλλον.