Η Τεχεράνη καταδίκασε την Τρίτη (31/08) τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης που αποκάλεσαν "ανήθικη" την Κάρλα Μπρούνι σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
"Η χρησιμοποίηση προσβλητικών εκφράσεων εναντίον ξένων αξιωματούχων δεν είναι σωστή και η ιρανική κυβέρνηση δεν την εγκρίνει", επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.
Σε ανοικτή επιστολή της στο Ιντερνετ την περασμένη εβδομάδα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας εξέφρασε την υποστήριξή της για την 43χρονη Ιρανή, τονίζοντας πως η Γαλλία δεν θα την εγκαταλείψει.
Η ιρανική ιστοσελίδα www.inn.ir απάντησε αποκαλώντας την Μπρούνι "ανήθικη γυναίκα" λόγω του παρελθόντος της ως μοντέλο και της καριέρας της ως τραγουδίστρια.
Η υπερσυντηρητική εφημερίδα Kayhan, αναφερόμενη στη διάσημη γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ατζανί έγραψε πως "οι γαλλίδες πόρνες μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα".
Ο ιρανός αξιωματούχος επισήμανε πως "ακόμα και όταν υιοθετούνται εναντίον μας λανθασμένες πολιτικές, επιλέγουμε να τις κρίνουμε με λογική και όχι χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχές μας".
Ο ίδιος ζήτησε από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης να είναι περισσότερο προσεκτικά και να μην πλήττουν την κυβέρνηση της χώρας με τα σχόλιά τους.