ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Η Εθνική Τράπεζα στρέφεται προς Alpha Bank και Eurobank

19/07/2010 341 digitalcrete.gr
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό. Μετά την πρόταση του Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως όλα δείχνουν, η Εθνική Τράπεζα θα στραφεί προς την Alpha Bank και τη Eurobank.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, φέρεται, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, να ενημερώνει τους συνομιλητές του πως εντός των ημερών θα υπάρξουν διάφορες πρωτοβουλίες.

Από πλευράς Alpha Bank, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δεδομένου ότι και οι φήμες ότι η τράπεζα επιδιώκει την αυτονομία της, εξετάζοντας μόνο διεθνείς συνεργασίες, δεν επιβεβαιώνονται. Αντίστοιχα, από πλευράς Eurobank οι εξελίξεις παρακολουθούνται με προσοχή, ενώ οι κινήσεις της τράπεζας στο εξωτερικό (επαφές με την HSBC στην Πολωνία) είναι δεδομένες.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό, είναι ενδεικτικά τα ταξίδια του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής σε Κατάρ και Λονδίνο, όπου είχε επαφές με Άραβες κεφαλαιούχους.

"Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, την οποία ενθαρρύνουμε, είναι κατά βάση απόφαση των ίδιων των τραπεζών. Στο νέο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την κρίση και οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αναζητήσουν τη θέση και το ρόλο τους, ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να στηρίξουν την ανάπτυξη, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μεγαλύτερα σχήματα, διεθνή επέκταση και οικονομίες κλίμακας", επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Έθνος της Κυριακής".

Τόνισε ακόμα πως «δεν υπάρχει συμφωνία πάνω ή κάτω από το τραπέζι» με την Τράπεζα Πειραιώς για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πως η πρόταση θα εξετασθεί με βάση τις θεσμοθετημένες διαδικασίες.

Για ανάγκη απόλυτης διαφάνειας στις διαδικασίες σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Η ασφαλέστερη οδός για την επιτυχή έκβαση της τραπεζικής αναδιάρθρωσης που ήδη εξελίσσεται, όπως σημείωσε, είναι η ύπαρξη ανοιχτών διαγωνιστικών διαδικασιών.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.