ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Κάτω από το όριο της φτώχειας 1 στους 7 Αμερικανούς το 2009

17/09/2010 141 digitalcrete.gr
Κάτω από το όριο της φτώχειας βρέθηκε ένας στους επτά Αμερικανούς την περασμένη χρονιά, ποσοστό που σε αριθμούς ανέρχεται σε 43,6 εκατομμύρια άτομα, αριθμός ρεκόρ που έχει καταγραφεί από το 1960.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (16/9), σε όλες τις ηλικίες το ποσοστό αυξήθηκε κατά 14,3%, αριθμός σχετικά χαμηλός από τις προβλέψεις που μιλούσαν για 15%. Το ίδιο ποσοστό, το 2008, είχε αγγίξει το 13.2%. Αυτό συνέβη λόγω πολιτικών κινήσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιμήκυνση της ισχύς στα επιδόματα ανεργίας.

Μολαταύτα, οι ανασφάλιστοι Αμερικανοί αυξήθηκαν κατά 50,7 εκατομμύρια (16.7%). Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε ασφαλιστική μεταρρύθμιση με σκοπό την ασφάλιση εκατομμυρίων Αμερικανών ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της θα ισχύσει σε τέσσερα χρόνια.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας καταγράφτηκαν στους Αφροαμερικανούς και Λατινοαμερικάνους αν και η ανέχεια αυξήθηκε σε όλες τις ομάδες.

Η έρευνα έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον Ομπάμα ενόψει των εκλογών του Κογκρέσου τον επικείμενο Νοέμβριο.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.