ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ξεπέρασε τα 132 δολάρια το αργό

22/05/2008 984 digitalcrete.gr
Κλιμακώνεται η νευρικότητα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές καθώς η τιμή του αργού έχει πάρει την ανηφόρα και σημειώνει το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ. Την Τετάρτη (21/5), η τιμή του "μαύρου χρυσού" στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε και τα 132 δολάρια ανά βαρέλι.

Αφορμή για την ανοδική τροχιά στην τιμή του αργού αποτελεί ο συνδυασμός του φόβου για την επάρκεια παραγωγής πετρελαίου μακροπρόθεσμα και των ανησυχιών για τα στενά περιθώρια που αφήνουν τα επίπεδα των διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων καυσίμων βραχυπρόθεσμα.
Σε αρνητικό κλίμα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα κεντρικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το Λονδίνο είχε ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,10%, η Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,10% και το Παρίσι κατέγραψε απώλειες κατά 0,54%. Πτώση κατά 0,34% είχε και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού, εκτίνάχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με την τιμή του να ανέρχεται στα 132,08 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου του αργού τύπου μπρεντ έφθανε το μεσημέρι της Τετάρτης στα 129,53 δολάρια, ενώ στη συνέχεια ανήλθε μέχρι και τα 131,40 δολάρια, με νέο ιστορικό ρεκόρ.

Παράλληλα, η νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ συνέβαλε στην ώθηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Το ευρώ ισοδυναμούσε το μεσημέρι της Τετάρτης με 1,5763 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και στα 1,5773 δολάρια.

Πηγή: cosmo.gr

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.