ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Μηδενική μεταβολή στη μέση τιμή της αμόλυβδης

01/07/2008 1,040 digitalcrete.gr
Μηδενική ποσοστιαία μεταβολή σημείωσε η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, όπως προκύπτει από τις πανελλαδικές μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα η τιμή διατηρήθηκε στα 1,267 ευρώ ανά λίτρο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «από τις αρχές του 2004, η διεθνής τιμή της βενζίνης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 287,65%, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 73,32%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του brent αυξήθηκε κατά 348,7%».

«Ενώ η διεθνής τιμή της βενζίνης, από την αρχή του έτους, έχει αυξηθεί κατά 37,85%, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έχει μεταβληθεί μόνο κατά 15,5%. Σημαντική διαπίστωση είναι ότι από τις αρχές του 2007 μέχρι τις αρχές του 2008, η διεθνής τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 85,72% ενώ, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας έχει μεταβληθεί μόνο κατά 20,28%» προσθέτει.

Η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης καταλήγει: «Στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η τρίτη χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 14,21% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου».

Πηγή: cosmo.gr

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.