ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Στοπ στον ανασχηματισμό του πρωθυπουργού από τον εμπορικό κόσμο

30/08/2010 144 digitalcrete.gr
"Μπλόκο" στον "πρωθυπουργικό ανασχηματισμό" σε παραγωγικά υπουργεία επιχείρησε να βάλει ο εμπορικός κόσμος.

Τη Δευτέρα (30/08), μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και τους υφυπουργούς Οικονομικών και Εργασίας εν όψει ΔΕΘ , ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, να μην γίνει καμία αλλαγή προσώπων στα παραγωγικά υπουργεία, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Όπως είπε ο κ. Κορκίδης, «μια συνάντηση με υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας είναι πάντα σημαντική για τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς», και εκτίμησε ότι οι τεκμηριωμένες θέσεις της Συνομοσπονδίας και οι επεξεργασμένες προτάσεις της θα αξιοποιηθούν. «Καταθέσαμε το δικό μας Μνημόνιο, το Μνημόνιο του Ελληνικού εμπορίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και ζήτησε η επόμενη συνάντηση να γίνει με τα τρία συναρμόδια υπουργεία παρουσία της Τρόικας.

Η ΕΣΕΕ, έθεσε "κόκκινες γραμμές" στη κυβέρνηση όπως:

- Να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσει ο αφελληνισμός των μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων, αλλά να ενισχυθεί η ανάπτυξή τους με στοιχεία ηλεκτρονικής εμπορικής γεωγραφίας.

- Να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ αλλά να μειωθεί  από το 2011.

- Να μην υπάρξουν νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

- Να υπάρξει πολιτική κατά της ανεργίας με επιδότηση της εργασίας και διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

- Να μην υπάρξουν αλλαγές στα παραγωγικά Υπουργεία που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα «μέτρα Κατσέλη» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ρυθμίσεων των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες, αρχίζουν να βρίσκουν και άλλους σημαντικούς υποστηρικτές εκτός από την ΕΣΕΕ. «Ελπίζουμε», πρόσθεσε, «μεταξύ αυτών, να είναι πλέον και οι ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ουσιαστικά ζητάμε να μας δανείσουν περισσότερο χρόνο και λιγότερο χρήμα».

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.