33η αγ.: Τα αποτελέσματα της Football League - Ανέβηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός

Δημοσίευση: 09/05/2011 01:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
208 προβολές

Την άνοδό τους στη Super League πανηγυρίζουν οι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, οι οποίοι ξεπέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Εθνικού Αστέρα και Διαγόρα αντίστοιχα. Φινάλε-θρίλερ στην Κατερίνη, με τον Πιερικό να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις τον ΟΦΗ. Στην 6η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Δόξα, μετά το διπλό στην Βέροια. Εύκολες νίκες για Τρίκαλα, Λεβαδειακό.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός Αστέρας 3-0
(8', 85' Μπακαγιόκο, 65' Σιαλμάς)

Ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει και επίσημα στη Super League. Οι "ταύροι" επικράτησαν 3-0 του Εθνικού Αστέρα. Στο 8', ο Μπακαγιόκο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση, ενώ στο 65' ο Σκούφαλης πάσαρε με τακουνάκι στον Σιαλμά, που με ανάποδο "ψαλίδι" διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. To τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπακαγιόκο στο 85ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κώτσιος, Κεϊτά, Ανδράλας, Βαγγελής (55' Τζημόπουλος), Σιαλμάς (75' Μιχαήλ), Φουρτάδο (56' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο.

Εθνικός Αστέρας (Γιάννης Πετράκης): Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Διαμάντης, Σανόκο (75' Χανιώτης), Μπενίσκος, Φραντζεσκί (71' Βάσι), Λουάμο, Παντίδος, Παπαζούδης (71' Αργυρίου), Άντονι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)


Παναιτωλικός - Διαγόρας 3-0
(20' Καραμαλίκης, 52' πεν. Θεοδωρίδης, 91' Mπουμάλ)

Μία ολόκληρη πόλη γιορτάζει την πολυπόθητη άνοδο του Παναιτωλικού στη Super League, έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Αγρινίου κέρδισε με 2-0 τον Διαγόρα και αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους χιλιάδες οπαδούς, που κατέκλυσαν το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με κεφαλιά του Καραμαλίκη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Θεοδωρίδη και "κλείδωσαν" τη νίκη με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Θεοδωρίδη στο 52'. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μπουμάλ.
H βαθμολογία των πλέι οφ (αν ξεκινούσαν τώρα):

1. ΟΦΗ 3
2. Τρίκαλα 1
3. Λεβαδειακός 1
4. Δόξα Δράμας 0


Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Μπελεβώνης (62' Παλαιολόγος), Ετζενγκουέλε, Βούκοβιτς, Θεοδωρίδης, Μουμίν (25' Δέντσας), Μπαϊκαρά, Γκούρμα, Καραμαλίκης (76' Μπουμάλ), Αναστασιάδης, Κούσας.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Χειμωνέττος, Σκόνδρας, Χατζόπουλος, Μαριετάκης (73' Πεταυράκης), Προβατίδης, Φράγκος, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)


Πιερικός - ΟΦΗ 1-1
(91' Κοντέων / 51' Καμπάνταης)

Φινάλε-θρίλερ επεφύλασσε η αναμέτρηση της Κατερίνης. Ο ΟΦΗ κρατούσε τη νίκη στα χέρια του με την κεφαλιά του Καμπάνταη, όμως ο Κοντέων με κεφαλιά ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως στο 89', η Κρητική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, όταν το φάουλ του Μπουλούτ, κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Γουμάγια.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Κοντέων, Χατζής, Πέντα, Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης (80' Νικου), Γκουγκουλιάς (33' Κωνσταντινίδης), Πουλάκος (46' Περουτζίνι).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν (85' Βλόνταρτσικ), Γαλανόπουλος, Αγρίτης, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Γεωργίου, Παπουλής (71' Γιακούμπου), Κιάσσος (74' Μπουλούτ), Μπούρμπος, Μπερτίν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)


Τρίκαλα - Ιωνικός 4-0
(4', 84' Ουέλινγκτον, 23' Ένοκ, 77' Μανουσάκης)

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο ΑΟΤ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιωνικού. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ουέλινγκτον άνοιξε το σκορ με σουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 23', ο Ένοκ διπλασίασε τα τέρματα της τρικαλινής ομάδας με κοντινό πλασέ. Στο 77' έγινε το 3-0 με σουτ του Μανουσάκη, ύστερα από πάσα του Ένοκ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ουέλινγκτον στο 84'.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαρακατσάνος, Γιώτας, Ιακωβάκης, Σαββίδης, Μπαλού, Ουέλιγκτον, Μανουσάκης, Ενόκ, Στεπανοβιτς (77' Τελκίνσκι).

Ιωνικός (Νίκος Μαρωνίτης): Θεοδωρόπουλος, Βλάχος, Άλβες, Γιόνδης, Δελήμπασης, Σπυριδάκης, Ερρίκος (46' Παπαδόπουλος), Ρουσάκης, Πολίτης, Μεϊντής, Χιονίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)


Λεβαδειακός - Καλλιθέα 3-0
(5', 86' Ντιμπαλά, 78' Μπάρκογλου)

Έυκολο απόγευμα είχε ο Λεβαδειακός με αντίπαλο την Καλλιθέα. Η ομάδα της Βοιωτίας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ χάρη στα τέρματα των Ντιμπαλά (5', 86') και Μπάρκογλου. Ο 28χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ με πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Κορδονούρη. Στο 48', ο Μπάρκογλου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το σημείο του πέναλτι, όμως εξιλεώθηκε στο 78' όταν με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-0.

Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Ψωμάς, Λισγάρας, Σοϊλέδης, Κορδονούρης, Τάσιτς, Μαχαίρας, Σωτήρχος (91' Mπάρκογλου), Πόποβιτς, Βασιλείου (53' Κοιλιάρας), Ντιμπαλά.

Καλλιθέα (Λουκάς Καραδήμος): Τακίδης, Παραράς, Τεγούσης, Καλτσάς, Σταύρου, Πινδώνης, Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (85' Πλατέλας), Φαμπίνιο (60' Σπυριδάκης), Παπαναστασίου (85' Καραδήμος), Μαρουκάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)


Βέροια - Δόξα Δράμας 1-3
(32' Καλτσάς / 11' Μαρκόφσκι, 24' Χατζηπαντελίδης)

Στην 6η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Δόξα, μετά τη νίκη της επί της αποδεκατισμένης Βέροιας. Οι "μαυραετοί" άνοιξαν το σκορ στο 11' με κεφαλιά του Μαρκόφσκι και διπλασίασαν τα τέρματά τους με "ξερό" σουτ του Χατζηπαντελίδη στο 24'. Η ομάδα της Ημαθίας μείωσε πολύ γρήγορα με σουτ του Καλτσά (η μπάλα κόντραρε σε κάποιο σώμα και κατέληξε στα δίχτυα), όμως δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην ισοφάριση.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καμινιώτης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλογέρης, Βεργώνης (86' Οικονόμου), Καλτσάς, Μιχαλόπουλος (73' Κουτσοσπύρος), Λαναρής, Σαϊτιώτης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Μπαξεβανίδης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Καρακώστας, Σιάκκας, Λίμα, ντε Φαρία (99' Ρούτσης), Χλωρός, Μαρκόφσκι, Χατζηπαντελίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Ηλιούπολη - Εθνικός Πειραιώς 0-0

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Ηλιούπολη και Εθνικός. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη που θα τους έφερνε κοντά στην αποφυγή των πλέι άουτ. Από την πλευρά του, ο Εθνικός θέλει τη νίκη την τελευταία αγωνιστική αν δε θέλει να κινδυνεύσει με άμεσο υποβιβασμό.

Ηλιούπολη (Θύμιος Γεωργούλης): Μαράμα, Λαμπρόπουλος (74' Μπίτιλης), Θάνος, Μπέριος, Ηλιόπουλος, Κρητικός, Στεφανίδης, Λεοντίου (86' Καρυπίδης), Νιάρος (46' Ιβάνοφ), Τσατσαρής, Δημήτρης.

Εθνικός (Νίκος Παντέλης): Παγούδης, Βιδάλης, Γκράιμς, Κοκκίνης, Σύρος, Βασιλόγιαννης (93' Νικολόπουλος), Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Φαρινόλα, Ψιάνος, Καραχάλιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

*** Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών, καθώς οι άνθρωποι του γηπέδου ασβέστωσαν τις γραμμές


Θρασύβουλος - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι της Φυλής. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Με αυτό το αποτέλεσμα, η θεσσαλική ομάδα έχασε την ευκαιρία να πιάσει στη βαθμολογία τον Εθνικό, ενώ οι γηπεδούχοι, σκέφτονται ήδη τα πλέι άουτ.

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Βασιλείου, Λανγκλέ (75' Νικλητσιώτης), Ζώνας, Παπαθανασίου, Βαλεριάνος, Πρίπου, Κατσίκης, Σταμόγιαννος (74' Παληγεώργος), Μπακασέτας, Ζαχαρόπουλος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουρτεσιώτης, Δούκας, Κάρλος, Αγγελόπουλος, Θεοδοσιάδης, Ντοριβάλ, Σενόνε, Βούκοβιτς, Μπουντούρης, Ροντρίγκο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Αγροτικός Αστέρας - Πανθρακικός 2-0
(65' Τσουκαλίδης, 68' Στεφανίδης)

Ένα τρίλεπτο της επανάληψης ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη ο Αγροτικός Αστέρας. Στο 65', ο Τσουκαλίδης εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία στην άμυνα του Πανθρακικού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 68' ο Στεφανίδης με σουτ "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του Ευόσμου.

Αγροτικός Αστέρας (Βασίλης Αντωνιάδης): Γλύκος, Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Ν., Χασιώτης, Σκλιοπίδης, Τσουκαλίδης, Σαμουηλίδης (87' Κονέ), Σαπάνης, Μπεκιάρης (69' Κωνσταντινίδης), Ναλμπάντης, Στεφανίδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Νατσούρας, Ρεκλείτης, Μπουτζίκος, Περπερίδης, Μπερτράν, Μαλκί (70' Βαγγελόπουλος), Ζησόπουλος, Αρσενίεβιτς (87' Γωνιάδης), Ούλμερς, Σουλτανίδης (60' ντα Σίλβα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)