Άρης - Ξάνθη 0-2

Δημοσίευση: 19/12/2010 08:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
271 προβολές

Εδώ είναι Ελλάδα. Ο Αρης των ευρωπαϊκών διακρίσεων υπέστη ήττα-σοκ (0-2) από την Ξάνθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σουάνη.

Ο Αρης μπήκε στο ματς με σκοπό να πετύχει το γρήγορο γκολ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει αντίπαλο και την κούραση από την προσπάθεια της Πέμπτης. Παρά την κατοχή που είχαν οι Θεσσαλονικείς, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία της Ξάνθης, η οποία παρατάχθηκε όπως την περιμέναμε. Με σφιχτή άμυνα και κέντρο και στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου ματς ανέβηκε περισσότερο για τον Αρη μετά το 0-1 του Σουάνη και φυσικά την αποβολή του Βανγκέλι σε μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους. Οι κίτρινοι έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Φατί (δοκάρι) και τον Νέτο (στη συνέχεια της φάσης) και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας δύο βάρη στην πλάτη. Το γκολ της Ξάνθης και το αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο δεύτερο μέρος, οι θρακιώτες έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, εκμεταλλέυτηκαν τα κενά στην άμυνα του Αρη. Ετσι, στο 62', ο Πόι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σουάνης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, ο Σηφάκης αρχικά απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός της Ξάνθης δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Με το 0-2 εις βάρος του ο Αρης ήταν σχεδόν αδύνατο να αντιδράσει με τον εκνευρισμό και το άγχος να είναι τροχοπέδη των προσπαθειών. Ο Κούπερ έκανε τις κινήσεις από τον πάγκο, δυνάμωσε την επίθεση, αλλά το γκολ που ίσως να άλλαζε τα δεδομένα δεν ήρθε ποτέ. Πλέον, η Ξάνθη ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας παρά το μέτριο ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα και ο Αρης καλείται να ξεπεράσει το σοκ και να ανασυνταχθεί ενόψει του δεύτερου γύρου.