Έπρεπε να φορέσει ο Κώστας Μήτρογλου την φανέλα του Πανιωνίου για να σπάσουν οι “κυανέρυθροι” την πιο... αραχνιασμένη παράδοση του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά από 50 χρόνια οι Νεοσμυρνιώτες έφυγαν με τη νίκη (0-2) από το "Κλ.Βικελίδης" με δύο τέρματα του νεαρού στράικερ.
Μπορεί ο Κώστας Μήτρογλου να μην ήξερε την εφιαλτική παράδοση που έχει ο Πανιώνιος απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, γνώριζε όμως καλύτερα από τον καθένα μέσα στο γήπεδο -όπως αποδείχθηκε περίτρανα- πως θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Το έδειξε άλλωστε με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε στο 19ο λεπτό όταν περίμενε τον Οριόλ να κάνει το λάθος. Ο Ισπανός το έκανε κι ο Μήτρογλου δεν το συγχώρεσε. Ο Πανιώνιος, αν και από το πρώτο λεπτό βρέθηκε σε θέση άμυνας, κατάφερε από εκείνη τη στιγμή να αποκτήσει το πάνω χέρι και να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Μάταια ο Άρης σε όλο το ματς προσπάθησε να αντιστρέψει τα δεδομένα. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, να έχασε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του απόλυτα θετικού Μάχο είχε όμως δυο βασικά μειονεκτήματα. Ήταν προβλέψιμη, κάνοντας το γήπεδο να γείρει από δεξιά (αφού επέλεγε να αναπτυχθεί μόνο με τους Νέτο-Χαβίτο) και δεν ήταν αποτελεσματική και επικίνδυνη μπροστά από την εστία του Αυστριακού τερματοφύλακα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τις έχασε ο Λαζαρίδης που άφηνε το πόστο του στην άμυνα για να προωθηθεί. Από την άλλη ο Πανιώνιος πήρε αυτό που ήθελε , όπως το ήθελε. Με άριστη αμυντική λειτουργία και με ξαφνικές αντεπιθέσεις, πέρασε τους σκοπέλους που του παρουσιάστηκαν και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Το κερασάκι στην τούρτα της πολύτιμης νίκης στο Κλ. Βικελίδης έβαλε στο φινάλε της αναμέτρησης ο man of the match Κώστας Μήτρογλου πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ. Ενα γκολ που έδωσε το... σύνθημα προς την εξέδρα για να αποδοκιμάσει έντονα τους “κίτρινους”.
Το κλειδί του αγώνα
Η μονότονη ανάπτυξη του Άρη -από δεξιά- έδωσε μασημένο φαϊ στον Τάκη Λεμονή που βρήκε εύκολα τη συνταγή να εξουδετερώσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων.
O MVP
Μπορεί ο Γιούργκεν Μάχο να ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του Πανιωνίου όταν χρειάστηκε, ωστόσο τα πρώτα γκολ του Κώστα Μήτρογλου με την κυανέρυθρη φανέλα ήταν αυτά που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.
Ο αδύναμος κρίκος
Το λάθος του Οριόλ στο γκολ του Μήτρογλου αποδείχθηκε μοιραίο, όπως μοιραίος ήταν και ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός των “κιτρίνων”.
TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:
16ο λεπτό: Πολύ κοντά στο γκολ έφτασε ο Άρης. Ο Νέτο έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου, ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι για να αναγκάσει τον Μάχο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
19ο λεπτό ΓΚΟΛ 0-1 Μήτρογλου : Στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Ο Γιόνσον έβγαλε τη σέντρα, ο Οριόλ έκανε ολέθριο λάθος, έχασε την μπάλα κι ο Μήτρογλου που καιροφυλακτούσε την έστειλε στα δίχτυα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ.ΜΑΝΤΑΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Δ.ΜΠΙΤΣΙΔΗΣ, Χ.ΜΑΓΙΑΝΝΗΣ
Μιχάλης Σηφάκης, Λοθάνο Οριόλ, Περέιρα Μίτσελ, Νταρσί Νέτο, Γιώργος Κατίδης (67' Χρήστος Αραβίδης ), Χουάν Κάρλος Τόχα (80' Αλβάρο Πορτίγια), Ρικάρντο Φατί, Κώστας Καζναφέρης (58' Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις), Νίκος Λαζαρίδης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Φρανσίσκο Χαβίτο
Πανιώνιος:Γιούργκεν Μάχο, Σουλεϊμόν Ομο, Γιάννης Κοντοές, Μάρκους Γιόνσον, Μάρτιν Λάτκα, Έντιν Τσότσαλιτς (80' Δημήτρης Αναστασόπουλος), Μπενάρ Κουμορτζί (57' Φανούρης Γουνδουλάκης ), Δημήτρης Σιόβας, Σίτο Ριέρα, Κώστας Μήτρογλου, Μπόσκο Μπάλαμπαν (63' Ανδρέας Σάμαρης)