Ο Πλατανιάς, αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα, επικράτησε 1-0 του Πιερικού στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Μάλεμε.
Οι συνθέσεις:
Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Ραπτάκης, Τζάνης, Κουρτεσιώτης, Δέντσας (76' Μαραγκός), Παληγεώργος, Γκονζάλες (82' Παπαζούδης), Μαραγκουδάκης, Πάγκαλος, Μιρτσέτα (60' Δράμι), Ναζλίδης.
Πιερικός: Τσιτώντας, Πουρσανίδης, Γιατζιτζόγλου, Κοντεών, Κωτσιόπουλος (76' Κόιτς), Ιντζόγλου, Τόσκας, Πέντα (46' Μπλαζέφσκι), Κουτσοσπύρος, Γκουγκουλιάς, Ελευθεριάδης (66' Πουρτουλίδης).
Υπό το βλέμμα του Βασίλη Βούζα, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος της τεχνικός, η Παναχαϊκή ξεπέρασε τη βαριά ήττα από την Επανομή, επικρατώντας 3-1 του Φωκικού. Η αχαϊκή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 16' με κεφαλιά-ψαράκι του Φουρτάδο, έπειτα από σέντρα του Κοιλιάρα, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Παϊζάνος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη επειδή ανέτρεψε τον Φουρτάδο, που έβγαινε τετ α τετ με τον Βαλσαμάκη. Η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων στο 52', όταν ο Ουατάρα σέντραρε και ο Ντίνας πλάσαρε ψύχραιμα, κάνοντας το 2-0. Ο σύλλογος της Άμφισσας ξαναμπήκε στο ματς λίγα λεπτά αργότερα, καθώς ο Ταμπάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο των αμυντικών και μείωσε, όμως, τα πάντα τελείωσαν όταν στο 71' ο Ουρτάδο με σουτ έκανε το 3-1. Η Παναχαϊκή ισοφάρισε τις αποβολές στο 72', αφού ο Ντίνας έσπρωξε εκτός φάσης τον Δημάκη, κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη του 4ου διαιτητή, ο οποίος ενημέρωσε τον διαιτητή Ρατσιάτο.
Οι συνθέσεις:
Παναχαϊκή: Πουρής, Κολιάρας, Παπαστεργίου, Λαμπρόπουλος, Πακάλτσης, Τσεμπερίδης, Φατιόν, Ουρτάδο, Ντίνας, Ουατάρα (70' Ατματζίδης), Φουρτάδο.
Φωκικός: Βαλσαμάκης, Θωμόπουλος, Φαρμάκης (81' Νικόλτσης), Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σιάκκας, Σκαρίμπας (57' Δήμας), Στόικος (57' Μπουλουλής), Καλλέργης, Ταμπάκης.
Πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την πιο εντυπωσιακή νίκη της ιστορίας της, η Αναγέννηση Επανομής πέρασε νικηφόρα από τα Γιαννιτσά και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν από ένα πέναλτι, μόνο αυτό των φιλοξενούμενων όμως, βρήκε το στόχο του. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Γκέσιος (στο 63'), που πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αστέρα Τρίπολης. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 78', όταν ο Φιρινίδης απέκρουσε το πέναλτι του Κυζιρίδη.
Οι συνθέσεις:
Αναγέννηση Γιαννιτσών: Βοσνιάδης, Ντατίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Τέλλος, Σπαθάρας, Σερέτης, Μπαξεβάνος, Στεργίδης, Μπέκα (39' Αποστολίδης), Κυζιρίδης (86' Τσίλης), Γιόνδης.
Αναγέννηση Επανομής: Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Παπαζούδης, Κουρδάκης, Ασλανίδης (88' Κουλίδης), Καραμανλής, Κάτσε (69' Γεωργιάδης), Ναλμπάντης (82' Πολίτης), Καραγιάννης, Γκέσιος.
Ο Ηρακλής Ψαχνών απέδειξε για πολλοστή φορά ότι στην έδρα του είναι σκληρό καρύδι, αφού έκαμψε την αντίσταση του ακίνδυνου Αγροτικού Αστέρα. Η ομάδα της Ευβοίας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 60', όταν το πλασέ του Σέγκου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Γιακουμή. Έξι λεπτά αργότερα όμως, ο Μούσα Ποκόνγκ ήταν πιο εύστοχος και με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση (μετά από ασίστ του Σέγκου), χάρισε τη νίκη στον Ηρακλή.
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής Ψαχνών: Τόλιος, Ζουλιώτης, Πλάτανος, Γιώτας, Μπακομήτρος, Σανόκο, Λιόσης, Γανωτής (56' Τσοκάνης), Σέγκος, Αλεξάνδροβιτς (78' Δελήμπασης), Ποκόνγκ.
Αγροτικός Αστέρας: Γιακουμής, Μερεσιώτης, Βουτσάς, Βοσκόπουλος, Τσάτσας, Πετρίσεβιτς, Καρακατσάνης, Προβατίδης, Παμπόε, Σαχινίδης, Σαμουηλίδης.
Μία εβδομάδα μετά τη βαριά ήττα από τον Πανθρακικό, ο Βύζας επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε μία σπουδαία νίκη. Η Καλλιθέα προηγήθηκε στο 10' με κοντινό πλασέ του Σταύρου, όμως, δέκα λεπτά αργότερα, ο Κουτρουμπής αποβλήθηκε (έκανε "χέρι" ενώ ήταν ο τελευταίος παίκτης) και οι ελπίδες των γηπεδούχων αυξήθηκαν. Η ομάδα των Μεγάρων ισοφάρισε στο 62', όταν μετά από σέντρα του Νταντάμη, ο Ροβίθης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών, πλασάροντας εύστοχα και πήρε τη νίκη στο 73' με εν κινήσει πλασέ του Ηλιόπουλου, έπειτα από συρτή σέντρα του Γεωργακόπουλου. Να σημειωθεί πως ο αγώνας διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, όπου το χορτάρι ήταν... είδος προς εξαφάνιση.
Οι συνθέσεις:
Βύζας Μεγάρων: Μητρογιάννης, Φραγκής, Μουστάκης (91' Παγώνης), Λίτσης, Ροβίθης, Πέτρου, Νταντάμης, Μωυσίδης, Γεωργακόπουλος, Χριστοφιλέας, Ηλιόπουλος.
Καλλιθέα: Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος (78' Ντιαλό), Παριανός (88' Βιδάλης), Αρκούδας, Κουτρουμπής, Αρβανίτης, Ηρακλής, Μαρουκάκης, Ρουσάκης, Κατσίκης (58' Φαρινόλα).
*** Ο αγώνας Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας δεν διεξήχθη λόγω οφειλών των Ρόδιων προς πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι γηπεδούχοι έχασαν το παιχνίδι στα χαρτιά (0-3 α.α.) και τους αφαιρέθηκαν δύο βαθμοί. Όταν η ποινή ανακοινωθεί επίσημα, θα περαστεί και στη βαθμολογία η ποινή.
Παγιδεύτηκε στη Μυτιλήνη η ΑΕΛ
Τέλος στο νικηφόρο σερί της ΑΕΛ έβαλε η Καλλονή, η οποία επικράτησε 1-0 σε ένα γήπεδο-βούρκο.
Η ομάδα της Λέσβου πήρε την πολύτιμη νίκη στο 33ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεοζίνιο (το κέρδισε ο Μανουσάκης από τον Ψωμά).
Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στο 54', όμως, ο Σουλογάνης απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Τσιμπάμπα. Στην επίμαχη φάση, ο Τραορέ μάρκαρε αντικανονικά τον Χασομέρη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στα εναπομείναντα λεπτά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων κράτησαν με άνεση το ισχνό προβάδισμα, με αποτέλεσμα η Καλλονή να πάρει το πρώτο της εντός έδρας τρίποντο.
Οι συνθέσεις:
Καλλονή: Σουλογάνης, Τραορέ, Χατζόπουλος, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Κριπιντίρης, Λεοζίνιο, Μανούσος, Μανουσάκης, Ταραχούλσκι (60' Προβατίδης).
ΑΕΛ: Σωτηρίου, Αραμπατζής, Ααράμπ, Ψωμάς, Κατσιαρός, Χατζής (63' Βενετίδης), Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (53' Πότσι), Χασομέρης, Τσιμπάμπα, Σαϊτιώτης.
Έκπληξη μεγατόνων σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου η ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από τον -μέχρι πρότινος- ουραγό της βαθμολογίας, Θρασύβουλο.
Δείτε τη βαθμολογία της Football League και όλα τα στατιστικά.
Η ομάδα της Φυλής άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με πλασέ του Σταμπολζίεφ, έπειτα από μπαλιά του Ντακόλ, σε φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βλάχος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Γουμάγια και ο Ντακόλ ευστόχησε για να κάνει το 2-0.
Ο Πανσερραϊκός αντέδρασε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έπειτα από σέντρα του Ανάκογλου και κεφαλιά του Μπανγκουρά, ωστόσο η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.
Οι συνθέσεις:
Πανσερραϊκός: Γουμάγιας, Καρατζάς, Ντιόγκο, Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Περπερίδης, Στεφανίδης, Ανάκογλου, ντα Κόστα (81' Τσαούσης), Βουτσιάς, Παντελιάδης (46' Μπανγκουρά).
Θρασύβουλος: Κασμπερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου, Σύρος, Ροκάστλ (84' Βαγγελής), Σταμπολζίεφ (58' Νικολάου), Σκόνδρας, Βλάχος (54' Ζουμπουλάκης), Ντακόλ, Ψιάνος.
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Καλλονή - ΑΕΛ 1-0
(33' πεν. Λεοζίνιο)
Πανσερραϊκός - Θρασύβουλος 1-2
(60' Μπανγκουρά / 16' Σταμπολζίεφ, 48' πεν. Ντακόλ)
Πλατανιάς - Πιερικός 1-0
(16' πεν. Μιρτσέτα)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αναγέννηση Επανομής 0-1
(65' Γκέσιος)
Παναχαϊκή - Φωκικός 3-1
(16' Φουρτάδο, 53' Ντίνας, 75' Ουρτάδο / 58' Ταμπάκης
Ηρακλής Ψαχνών - Αγροτικός Αστέρας 1-0
(66' Ποκόνγκ)
Βύζας Μεγάρων - Καλλιθέα 2-1
(62' Ροβίθης, 73' Ηλιόπουλος / 10' Σταύρου)
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
Βέροια - Πανθρακικός (19:00)