Ίντερ - Σάλκε 2-5

Δημοσίευση: 06/04/2011 09:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
195 προβολές

Με το εκκωφαντικό 5-2 στο Μιλάνο, η Σάλκε αποκαθηλώνει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ. Έλαμψε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, σκόραρε ο "βασιλιάς" Ραούλ. Την ίδια ώρα η "βασίλισσα" Ρεάλ έκλεινε θέση στα ημιτελικά με το 4-0 επί της Τότεναμ. Διέπρεψε ο Αντεμπαγιόρ, αποβλήθηκε νωρίς ο Κράουτς.

Εικόνα αγώνα

Φιάσκο. Αυτή η ιταλική λέξη αποδίδει στο έπακρο το πάθημα της Ίντερ από την Σάλκε. Τρεις βραδιές μετά το 0-3 στη Serie A από τη μισητή αντίπαλο, Μίλαν, οι νερατζούρι βλέπουν τις ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ να εξανεμίζονται, παρότι το ξεκίνημα κόντρα στην γερμανική ομάδα ήταν ιδανικό.

Το γκολ του Στάνκοβιτς από τη σέντρα, στα 23'', δεν προμήνυε την καταιγίδα που θα ακολουθούσε για την ομάδα του Λεονάρντο. Στο 17ο λεπτό η Σάκε ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Ματίπ μετά από κεφαλιά του Παπαδόπουλου η οποία εξουδετερώθηκε από τον Σέζαρ.

Η τελευταία χαρά της Ίντερ στον αγώνα ήρθε με την ωραία συνεργασία Ζανέτι-Σνάιντερ-Καμπιάσο-Μιλίτο. Αυτός ο αργεντινο-ολλανδικός συνδυασμός έφερε τον Ντιέγκο Μιλίτο μόνο απέναντι από τον Νόιερ και την πρωταθλήτρια Ευρώπης μπροστά στο σκορ με 2-1. Η Σάλκε απάντησε ξανά, με τον Εντού αυτή τη φορά να τρυπάει την ιταλική άμυνα και να ισοφαρίζει σε 2-2.

Τα αξεπέραστα κενά στο κέντρο άμυνας της Ίντερ σε συνδυασμό με την αποβολή του Κίβου στο 62ο λεπτό αξιοποιήθηκαν στον μέγιστο βαθμό από την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στον πάγκο της Σάλκε. Μέσα σε ένα τετράλεπτο (53-57) το 2-2 έγινε 2-4. Αρχικά με τον μεγάλο Ραούλ που έφτασε τα 70 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία με το αυτογκόλ του Ρανόκια, από γύρισμα του Χουράδο.

Ο θρίαμβος της Σάλκε ολοκληρώθηκε στο 75ο λεπτό με μία φάση η οποία ανέδειξε την κατάρρευση της Ίντερ. Ο Φαρφάν έκανε άνω κάτω την άμυνα των νερατζούρι, σούταρε δύο φορές, τη μία τον σταμάτησε το δοκάρι, και μετά από αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας ο Εντού με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Σέζαρ που δεν είχε κουράγιο ούτε να πέσει στη γωνία του!

Κλειδί αγώνα Τα κενά της Ίντερ στο κέντρο άμυνας ήταν αυτά που έκριναν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα. Κίβου και Ρανόκια ήταν σε πολύ κακή βραδιά και οι επιθετικοί της Σάλκε το αξιοποίησαν στο μέγιστο βαθμό.

MVP O Εντού. Σκόραρε δύο φορές και οδήγησε την Σάλκε στο θρίαμβο.

Αδύναμος Κρίκος Ο Κίβου. Πέρα από το ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, αντίκρισε και δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με συνέπεια η ομάδα του να μείνει με δέκα παίκτες για 30 λεπτά.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον

Συνθέσεις

Ιντερ:

Ζούλιο Σέζαρ, Χαβιέρ Ζανέτι, Ντάγκλας Μαϊκόν, Αντρέα Ρανόκια, Κριστιάν Κίβου, Τιάγκο Μότα, Εστεμπάν Καμπιάσο, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς (24' Μάριαν Κάρχα), Ντιέγκο Μιλίτο, Σαμουέλ Ετό

Σάλκε:

Μάνουελ Νόιερ, Μπένεντικτ Χέβεντες, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ατσούτο Ουτσίντα, Χανς Σαρπέι, Χοσέ Μανουέλ Χουράδο, Αλεξάντερ Μπαουμζοχάν, Ζοέλ Ματίπ, Τζέφερσον Φαρφάν, Ντε Ολιβέιρα Εντού, Ράουλ